MEÜ Girisim Limaninin Destekledigi Proje, Türkiye Ikincisi Oldu

MERSIN – İçel Üniversitesi (MEÜ) Genç Girisimci Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Duygu Hidiroglu’nun mentoru oldugˆu ‘Genc¸Bizz Lise Giris¸imcilik Programina’ katilan Ankara Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi ögrencilerinden olusan AKANA proje ekibi, çevrimiçi gerçeklestirilen Genc¸Bizz Tu¨rkiye Finalinde ‘En Iyi Girisimci Kategorisinde’ 20 finalist arasinda Türkiye ikincisi olmayi basardi.

MEÜ Girisim Limaninin Destekledigi Proje, Türkiye Ikincisi Oldu
MEÜ’den yapilan açiklamaya göre, Türkiye ikincisi olan proje, sosyal fayda saglayan bir sosyal girisimcilik projesi olarak hayata geçirildi. Sokak hayvanlarinin beslenmesi için yogun ar-ge çalismalari neticesinde inovatif beslenme sistemi ve yenilikçi bir beslenme kabi üreten ekibe, MEÜ Girisim Limani tüm prototipleme ve tasarim süreçlerinde destek olurken, projenin ticarilesme sürecinde de ekibe destek olmaya devam edecek.

Genç Girisimci Merkezi Müdürü Hidiroglu, Türkiye’nin lise kategorisinde en bilinen ve 250’den fazla sayida liseden basvuru alan Girisimcilik Yarismasinda bir sene süren yogun çalismalar sonucunda finale kalan ve finalde MEÜ’yü ve kendi liselerini basariyla temsil eden ekiple rehber ögretmenini tebrik etti.

Dr. Hidiroglu, Ulusal ölçekte Yenilikçi Sosyal Girisim ürünü ile Türkiye Finalinde tüm sehirlerden liselerin arasindan kazanilan bu önemli dereceyle MEÜ’nün sadece akademide degil, uygulamada öncü bir konumda oldugunun bir kez daha ortaya çiktigini ifade etti.

Genç Girisimci Merkezinin çalismalarini ve desteklerini sadece İçel özelinde sinirlandirmadigini belirten Hidiroglu, bu basaridan da anlasilacagi üzere Ankara, Istanbul gibi birçok sehre TOBB, Habitat Dernegi, ITÜ ve dünyaca ünlü markalarla önemli is birlikleri ile düzenlenen ücretsiz sertifikali egitim ve etkinliklerle ulasildigini da dile getirdi. Hidiroglu, Sosyal Girisimcilik ve Inovasyon Programini Türkiye’de ilk olarak hayata geçiren üniversite olarak bu alanda öncü olduklarini da vurguladi.
Kaynak: İHA