Lütfü Türkkan'in Kaçak Çiftligi Tahliye Ediliyor

IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in bir kismi TOKI arazisine kuruldugu belirlenen, 15 kaçak yapi tespit edilen ve yikim karari kesinlesen çiftligi tahliye ediliyor. Tahliye için bölgeye gelen belediye, elektrik dagitim firmasi ekipleri jandarma ekiplerinin aldigi güvenlik önlemleri ile çiftlikte incelemelerde bulunuyor.

Lütfü Türkkan'in Kaçak Çiftligi Tahliye Ediliyor


IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in Kocaeli’nin Dilovasi ilçesinde bulunan çiftligindeki kaçak yapilar için tahliye çalismasi yapiyor. Türkkan’a ait çiftlikte Dilovasi Belediyesi tarafindan Haziran ayinda yapilan incelemelerde 15 kaçak yapi ve çiftligin bir kisminin TOKI arazisine kuruldugu tespit edildi. Tespitler sonrasinda Dilovasi Belediyesi Encümeni tarafindan ruhsata baglanabilecek yapilarin ruhsatli hale getirilmesi için 1 ay süre verilmesine, 775 Sayili Gecekondu Kanunu’nun 18. maddesi kapsamina giren yapilarin yikilmasina, 3194 Sayili Imar Kanunu’nun 42. maddesine göre tespit edilen 15 adet kaçak yapi için toplam 662 bin 794,44 TL para cezasi uygulanmasina, Cumhuriyet Savciligina suç duyurusunda bulunulmasina karar verildi.



Mahkeme karariyla yikim yapilamiyordu

Çiftlikteki kaçak yapilarin yikilmasi için Dilovasi Belediyesi tarafindan kaçak yapilarin bosaltilmasi için ek süre verildi.

Sürenin dolmasinin ardindan Dilovasi Belediyesi Encümenince 22 Temmuz tarihinde alinan kararla kaçak yapilarin 7 Agustos tarihinde yikilmasina karar verildi.

Bu süreçte alinan kararin durdurulmasi için Lütfü Türkkan’a ait Nezir Aga Çiftligi Et Entegre Gida Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi tarafindan Dilovasi Belediyesine dava açildi. Kocaeli 1. Idare Mahkemesinde açilan davada alinan kararla yikim kararinin durdurulmasina karar verildi.



Çiftlik tahliye ediliyor

Mahkeme sürecinin ardindan kaçak çiftligin tahliye edilmesi için verilen süre son buldu. Sabah saatlerinde çiftligin tahliye edilmesi için Dilovasi Belediyesi, yetkili elektrik dagitim firmasi ekipleri is makineleri ile bölgeye sevk edildi. Jandarma ekipleri ise çiftlik önünde güvenlik önlemi aldi. Ekipler, Türkkan’in avukatlarinin bulundugu çiftlikte incelmelerini sürdürüyor. Yapilan incelemelerin ardindan kaçak yapilarda bulunan hayvanlar tahliye edilecek.
Kaynak: İHA