Istanbul Milli Egitim Müdürü Levent Yazici Atasehir'de Okul Yaz Etkinligine Katildi

'Sadece ölçme ve degerlendirme, akademik basari temelinde degerlendirme degil, aslinda çocuklarimizin çok yönlü olarak degismelerine imkan saglayan çerçeve çizmemiz gerekiyor. Özellikle 21 Haziran2 Temmuz arasindaki zaman dilimi bu sekilde yapilandirildi'

Istanbul'da ögrencilerin akademik gelisimlerinin, fiziksel, sosyal, duygusal, kültürel ve sportif etkinliklerle desteklenmesi amaciyla okul öncesi, ilkögretim, ortaokul ve liselerde yaz etkinlikleri basladi.

Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici, Atasehir Sehit Ögretmen Hasan Akan Ilkokulu'nda düzenlenen yaz etkinliklerine katildi. Çocuklarin faaliyetlerini gerçeklestirdigi atölyeleri gezerek ögrencilerle sohbet eden Yazici, bahçedeki hobi etkinligine de katildi.

Levent Yazici, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, geçen hafta ögrencilerin karne aldigini belirterek, okullarda 21 Haziran- 2 Temmuz arasinda gerçeklesecek etkinliklerin ilk günü oldugunu söyledi.

Ögrencileri akademik yönden destekleyecekleri faaliyetlerin yani sira, bilimsel, kültürel, sosyal, duygusal, sportif ve fiziksel etkinlikler de gerçeklestirilecegini anlatan Yazici, sunlari kaydetti:

"Önümüzdeki hafta da bu süreç ayni sekilde devam edecek. Çocuklarimiz çok keyifle basladilar. Okullarin zannediyorum temel misyonunun bu oldugunu düsünüyorum. Sadece ölçme ve degerlendirme, akademik basari temelinde degerlendirme degil, aslinda çocuklarimizin çok yönlü olarak degismelerine imkan saglayan çerçeve çizmemiz gerekiyor. Özellikle 21 Haziran-2 Temmuz arasindaki zaman dilimi bu sekilde yapilandirildi."

Yazici, 5 Temmuz itibariyla ise telafi etkinliklerinin baslayacagini animsatarak, "Ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz çok yönlü kisisel zenginliklerini de kullanarak Bakanligimizin hazirladigi etkinlik kitaplari ve çerçevelerinden de yararlanmak suretiyle uygulamalari gerçeklestirecekler." dedi.

Telafi egitimleriyle ilgili soru üzerine Yazici, sunlari söyledi:

"Bu hafta mevcut olan temel egitimler okullarimizda böyle basladi. Liselerde, orta dereceli okullarin tümünde sorumluluk sinavlari ve telafi sinavlari var. Ayni zamanda 25 Haziran'a kadar destekleme, yetistirme kurslarimiz 12. siniflar için devam ediyor. Önümüzdeki hafta sonu da ögrencilerimizin üniversite sinavlari var. Bu çerçevede okullarda es zamanli olarak rehberlik etkinlikleri de beraberinde devam ediyor. Okul türleri ve düzeylerine göre farkli etkinlikler de var. "

Telafi egitimiyle ilgili planlama ve tasarim çalismalarinin devam ettigini anlatan Yazici, "Basvurular gerçeklesiyor. Okullarimiz ögretmen, ögrenci ve velilerle yapabilecekleri etkinliklerin sistem üzerinden girdilerini sagliyorlar. Bir yandan da planlamalar koordine ediliyor. Bu çerçevede de 5 Temmuz'dan itibaren de bütün okullarda, sadece okul sinirliliginda degil, çocuklarimizin yakin çevrelerinden baslayarak kullanabilecekleri çok yönlü kültürel, sportif ortamlar, müzeler, mahallerinde ve yakin çevrelerinde var olan kültür ögeleriyle birlikte çok yönlü geziler ve farkli çalismalar yürütebilecekler. Ögrencilerin gezi ve ögrenme etkinlikleri de bir bütün halinde devam edecek." diye konustu.

Levent Yazici, 7. siniftan 8. sinifa, 11. siniftan 12.'ye geçen mezun ögrencilerin, destekleme ve yetistirme kurslarinin basladigini belirterek, okullarin yaz boyunca etkinliklerini bir bütün halinde sürdürmeye devam edecegini söyledi.

Etkinliklerin yaz döneminde gönüllülük esasina göre sürdürüldügünü ifade eden yazici, söyle devam etti:

"Hiçbir ögrencimiz bu etkinliklere katilmak zorunda degil. Ögrencilerimiz ve velilerimiz için farkli uygulamalar önermeye çalisiyoruz. Farkli etkinliklerle ögrencilerimizin ögrenmelerini desteklemeye devam ediyoruz. Ama bu tamamen ailelerimizin aile ve tatil planlamalaridir. Belki iller arasi hareketlilik çerçevesinde çocuklarimiz bu etkinliklerden yararlanabilecek. Sunu da belirtmek lazim gittikleri farkli etkinliklerden de bu gittikleri yerlerde yararlanabilecekler. Çünkü bunlar tamamen sistem üzerinden görülme imkanina sahip oldugu için velilerimiz bulunduklari illerde de kendilerine en yakin okullardaki etkinlikleri görme imkanina sahip olacaklar. Ögretmenlerimiz de ayni sekilde bulunduklari illerde de etkinliklere katilabilecekler. Velilerimiz de bulunduklari illerde egitim odakli etkinliklerden yararlanabilecekler."

Kaynak: AA