Duaci Aile Yasam Merkezi, Törenle Hizmete Açildi

Kepez Belediyesi, Duaci’ya insa ettigi Aile Yasam Merkezi’ni törenle hizmete açti. Açilis töreninde konusan Baskan Tütüncü, Sütçüler, Kültür, Atatürk ve Erenköy Mahalleleri’ne Aile Sagligi Merkezi müjdesi verdi.

Duaci Aile Yasam Merkezi, Törenle Hizmete Açildi
Geçtigimiz aylarda Gaziler Aile Yasam Merkezi’ni hizmete açan Kepez Belediyesi, Duaci Aile Yasam Merkezi’ni de ilçe sakinlerinin hizmetine kazandirdi. Duaci Aile Yasam Merkezi’nin açilis törenine Kepez Kaymakami Nusret Sahin, Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, Antalya Il Saglik Müdür Vekili Dr. Ibrahim Çetin, MHP Il Baskani Mehmet Seyyar, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaslar katildi.

Duaci Aile Yasam Merkezi Açilis Töreni’nde konusan Antalya Il Saglik Müdür Vekili Dr. Ibrahim Çetin, Aile Yasam Merkezi’ndeki, Aile Sagligi Merkezi’nde açilis gününden itibaren 1 doktor ve 1 hemsirenin göreve baslayacagini belirtti.



“Yeni eserleri pes pese hizmete açacagiz”

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, “Bizler çalistikça, hemsehrilerimize hizmetler ürettikçe böylesi açilis törenlerinde duydugumuz cosku, heyecan ve sevinç bambaska bir seviyeye geliyor. Bundan sonra da yeni açilislar yapmaya devam edecegiz. Hemsehrilerimizin hayatlarini kolaylastiracak, onlari güzel bir sehirde yasiyor olma hissiyle bulusturacak, yeni eserlerimizi pes pese hizmete açacagiz. Bu eserlerimiz diger mahallelerimiz gibi Duaci Mahallemize de önemli bir deger katmistir. 2009 yilinda göreve geldigimiz ilk is Duaci’yi, Masa Dagi’na oradan da sehre baglamakti. Villalar Caddesi’nden Çankaya Mahallesi’ne olan yolu ilk önce biz açtik. Bu hizmetlerimiz Duaci’yi sehre daha da yakinlastirdi. Duaci’dan Kirçiçegi Caddesi’ne tam 10 kilometre uzunlugunda bisiklet yolu ile hemsehrilerimizi hareketli bir yasama, Duaci’ya bambaska bir heyecanla davet edecegiz” dedi.



“Hizmet için variz”

2009 yilinda göreve geldiklerinde bütün sehir yasasinin olmadigini belirten Tütüncü, “Duaci, o zaman köy statüsündeydi. Belediyenin hizmet getirmek zorunda oldugu bir yerlesim yeri degildi. O zaman Il Özel Idaresi vardi. Buranin her türlü hizmetini görmek, Il Özel Idaresi’nin göreviydi. O dönemde asfalt sezonu açilis törenimizin birini de Duaci’da yaptik. Il Özel Idarelere aitken bile buralara hizmet getirme yetkisini, görevini, sorumlulugunu alarak, belediyemiz her tarafi yatirima bogmustu. Bugün Kepez Belediyesi, 12 adet Aile Sagligi Merkezini, yaparak hemsirelerinin hizmetine sunmayi basarmis bir belediyedir. Hukuki sorumlulugu olmasa da vicdani sorumlulugunun geregi olarak bunu yapmistir. Ve bunlardan birisi de Duaci Aile Yasam Merkezidir” diye konustu.



“Kepez’e 4 yeni proje”

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, “Kepez’e müjdeler olsun. 4 mahallemize daha Aile Sagligi Merkezi geliyor. Sütçüler, Kültür, Atatürk ve Erenköy Mahallemize. Planlamaya aldigimiz bu tesislerin açilisini da en kisa zamanda yapacagiz ve hemsehrilerimizin hizmetine sunucagiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Tütüncü’nün konusmasinin ardindan Duaci Aile Yasam Merkezi dualarla açildi. Tütüncü, açilisa katilan konuklarla beraber Aile Yasam Merkezi’ni gezdi. Açilis dolayisiyla, ücretsiz göz sagligi taramasi da yapildi. Aile Yasam Merkezi içerisindeki Aile Sagligi’nda Covid-19 asisi da yapilacak.

“Aile Yasam Merkezi’nde neler var?”

Duaci Ali Yasam Merkezi, bin 863 metrekare alan üzerine insa edildi. Tesiste binanin kullanim alani ise 530 metrekare. Merkezde etkinliklerin yapilabilecegi 190 metrekare büyüklügünde çok amaçli salon, gelin odasi, mutfak hazirlik bölümü yer aliyor. Aile Saglik Merkezi’nde 3 adet aile hekimi, laboratuar, pansuman ve enjeksiyon odalarinin yani sira 2 adet derslik yer aliyor. Belediye hizmet birimi ile belediye tahsilat veznesi de yasam merkezinde mahalle sakinlerine hizmet verecek. Duaci Aile Yasam Merkezi’nin mimari projesinde Aile Sagligi Merkezi(ASM) olarak yapilan kisimda daha önce Antalya Il Saglik Müdürlügü’ne tahsis edilmisti.
Kaynak: İHA