Aksaray'da Yeni Tesiste Kati Atik Depolama Islemleri Basladi

Aksaray Belediyesi’nin projelerinden olan yeni Entegre Kati Atik Degerlendirme ve Bertaraf Tesisinin kurulum asamasi devam ederken tamamlanan kisimlarda atik depolama islemleri basladi.

Aksaray'da Yeni Tesiste Kati Atik Depolama Islemleri Basladi
Aksaray merkeze bagli Armutlu köyü mevkiinde 377 dönüm arazi üzerine kurulacak Entegre Kati Atik Degerlendirme ve Bertaraf Tesisi projesinde çalismalar devam ediyor. Aksaray Belediyesinden yapilan açiklamada, yap islet devret modeli ile sürdürülen Entegre Kati Atik Degerlendirme ve Bertaraf Tesisi Projesinin yaklasik 80 milyon TL’ye mal olacagi belirtilerek, "Tesiste sadece Aksaray’in degil, ilçelerin de evsel kati atiklarinin bertarafi saglanacak. Kurulacak modern ve teknolojik sistemler sayesinde kati atiklardan enerji ve kompost gübre üretilecek. Belediye Baskani Evren Dinçer’in sehre vizyon katacak projesi sayesinde Aksaray Egitim ve Arastirma Hastanesi yaninda bulunan ve ömrünü tamamlamis eski tesisten kaynakli olusan kötü koku ve görüntü giderilmis oluyor. Ömrünü tamamlamis olan tesis ise kapatilarak rehabilite ediliyor. Yeni kati atik depolama tesisinin tamamlanan LOT 1 kismina kati atiklarin depo edilmesi islemleri basladi.

1 yillik süreç içerisinde elektrik üretim tesisinin ve kompost üretim tesisinin tamamlanmasi ile birlikte kati atiklarin islenmesine ve ekonomiye kazandirilmasina baslanacak" denildi.
Kaynak: İHA