Yabanci Uyruklu Ögrencilerin Sinav Heyecani

Harran Üniversitesi Uluslararasi Ögrenci Koordinatörlügü tarafindan ön lisans ve lisans seviyelerindeki programlara yerlesmek için yabanci uyruklu ögrencilere yönelik sinavin ikincisi gerçeklestirildi.

Yabanci Uyruklu Ögrencilerin Sinav Heyecani
Türkçe, Ingilizce ve Arapça dillerinde, seyreltilmis siniflar, temizlik, hijyen, mesafe gibi her türlü pandemi kurallari gözetilerek yapilan sinav, es zamanli olarak 12 merkezde yapildi. Sanliurfa, Istanbul, Gaziantep, Hatay, Ankara, İçel, Kilis, Bursa, Kayseri, Kahramanmaras, Sakarya ve Van illerinde yapilan sinavda, bin 100 personel görev aldi. Toplam 408 salonda yapilan sinava, 7 bin 223 ögrenci kabul edildi.

Sinav sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan yerlestirilmeye hak kazanan ögrenciler, aldiklari puan siralamasina göre ve tercihleri dogrultusunda yabanci uyruklu ögrenci kontenjanindan yararlanarak Türkiye’de bulunan 90’in üzerinde devlet ve vakif üniversitelerine kayit yapma hakki kazanacak. Soru hazirlama, baski, organizasyon, degerlendirme gibi tüm asamalarinin Harran Üniversitesi Uluslararasi Ögrenci Sinav Komisyonu tarafindan yapilan HARRAN YÖS sinavi, ülkemizde yapilan benzer sinavlara göre en fazla ögrenci katilimi olan ve üniversitelerce kabul gören sinav olarak ragbet görüyor.

Harran Üniversitesi tarafindan ÖSYM standartlarina göre hazirlanan sinava toplamda bu yil 15 bin 500 aday basvuruda bulundu. Üniversiteler arasinda en çok adayin katildigi sinav olan HARRAN YÖS, sorularin hazirlanmasindan, sinavin organizasyonu, gerçeklestirilmesi ve ölçme-degerlendirilmesine kadar tüm asamalari, Harran Üniversitesi akademisyenleri tarafindan gerçeklestiriliyor.

Sinav binalarini ve salonlari gezerek Uluslararasi Ögrenci Koordinatörü Prof.Dr. Hüsamettin Bulut ve Koordinatör Yardimcisi Rejhan Rahman’dan bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ögrencilerle ilgilenerek sinavda basarilar diledi.
Kaynak: İHA