Libya Basbakani Dibeybe Açiklamasi 'Bölünme Dönemi Geri Dönmeksizin Gitmistir'

Libya Ulusal Birlik Hükümeti (MBH) Basbakani Abdulhamid Dibeybe, bölünme döneminin artik geride kaldigini belirterek, ayrilik ve kinin birakilmasi, istikrar için insa ve kalkinmaya odaklanilmasi çagrisi yapti.

Hükümetin internet sitesi, Dibeybe'nin, iki yildir kapali olan Misrata-Sirte sahil yolunun yeniden açilmasi dolayisiyla yaptigi konusmayi yayimladi.

Dibeybe konusmasinda, "Hükümet halkina yeni bir umut ve yasam sayfasi açma sözü verdi, sabirlari ve zorluklara karsi gösterdigi tahammülden dolayi ülke halkina tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Basbakan Dibeybe, söyle devam etti:

"Hayat damari olan sahil yolunun açilisina katilmaktan dolayi mutluyum. Bölünme dönemi geri dönmeksizin gitmistir. Üzerimize düsen, bölünmeyi reddetmek ve nefreti unutmaktir. Libya'nin yeniden eski konumuna kavusmasi ve baskilardan kurtulmasi için ülkenin istikrarina, insasi ve kalkinmasina yönelmeliyiz."

Dibeybe, iki yildir kapali olan ve ülkenin dogu ile bati yakasini birbirine baglayan sahil yolunun açilisini bugün Twitter hesabindan duyurmustu.

Önemli bir ticaret yolu olarak bilinen Misrata-Sirte sahil yolu ülkenin dogusundaki gayrimesru silahli güçlerin lideri Halife Hafter milislerinin 2019'da baskent Trablus'a düzenledigi saldirilardan bu yana trafige kapaliydi.

Kaynak: AA