Heniyye, Fas'taki Muhalif Ilerleme Ve Sosyalizm Partisiyle Kudüs'ün Kilici Operasyonu'nun Sonuçlarini Görüstü

Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Heniyye, Fas'ta muhalefetteki Ilerleme ve Sosyalizm Partisi ile geçen ay Israil'in Gazze'ye düzenledigi saldirilara karsilik direnisin baslattigi Kudüs'ün Kilici Operasyonu'nun sonuçlarini görüstü.

Hamas'tan yapilan yazili açiklamada, Fas'ta temaslarda bulunan Heniyye'nin, muhalif Ilerleme ve Sosyalizm Partisi Genel Sekreteri Nebil bin Abdullah ile bir araya geldigi bildirildi.

Açiklamada, Filistin meselesini görüsen ikilinin ayrica geçen ayki Gazze saldirilarina karsilik direnisin baslattigi "Kudüs'ün Kilici Operasyonu'nun sonuçlarini ve bu operasyonun Filistin meselesine ve bölgeye siyasi yansimalarini ele aldigi kaydedildi.

Heniyye'nin, görüsmede, Fas'taki çesitli taraflarin, Filistin halkina ve ulusal mücadelesine yönelik tutumundan ve dayanisma halinden memnuniyetini aktardigi belirtilen açiklamada, Bin Abdullah'in da Filistin meselesinin, Fas'taki tüm taraflardan büyük destek ve sempati gördügünü ve ülkede bu konuda görüs birliginin oldugunu söyledigi aktarildi.

Fas Krali 6. Muhammed, resmi temaslar kapsaminda ülkesinde bulunan Heniyye baskanligindaki Filistinli heyetin onuruna cuma günü aksam yemegi vermisti.

Hamas lideri Heniyye, Filistin'deki son gelismeleri görüsmek üzere 15 Haziran’da geldigi Fas’ta Basbakan Osmani ve Meclis Baskani Habib el-Maliki tarafindan kabul edilmisti.

Israil'in abluka altindaki Gazze Seridi'ne 10 Mayis'ta baslattigi saldirilar, Hamas ile varilan ateskes dogrultusunda 21 Mayis'ta sona ermisti.

Gazze'deki saldirilarda 66'si çocuk, 39'u kadin olmak üzere 254 Filistinli hayatini kaybetmis, 1948 kisi yaralanmis, binlerce bina tamamen yikilmis ya da kullanilamaz hale gelmisti. Filistin direnis hareketleri ise Israil'in saldirilarina karsi Tel Aviv dahil olmak üzere birçok kenti füzelerle hedef almisti.

Kaynak: AA