Deprem Sonrasi Pendik'te Bosaltilan Apartmanin Sakinleri Konustu

Istanbul’da dün saat 15.07’de, merkez üssü Kartal olan 3.9 büyüklügünde bir deprem meydana gelmisti. Pendik’te ise deprem sonrasi hasar olustugu belirtilen 4 katli apartmanda yasayanlar tahliye edilirken, hasar alan binanin sakinleri konustu. Deprem sonrasi çatlaklar olusan bina ise havadan görüntülendi.

Deprem Sonrasi Pendik'te Bosaltilan Apartmanin Sakinleri Konustu
Istanbul’da dün saat 15.00 siralarinda, merkez üssü Kartal olan 3.9 büyüklügünde deprem meydana gelmisti. Depremin ardindan Pendik Kaynarca Mahallesi Çamdali Sokak üzerinde bulunan 4 katli apartmanda hasar meydana geldigi belirtildi. Ihbar üzerine olay yerine polis ve belediye ekipleri sevk edilmis, Yapilan incelemeler sonucu bina kullanima elverissiz oldugu için tahliye edilmisti.

Bina sakinleri belediye misafirhanesine götürülmüs, Bina belediye ekipleri tarafindan mühürlenerek, bina çevresine demir barikatlar koyulmustu. Pendik Belediyesi Zabita ekipleri sokagin giris ve çikislarina araçlarini çekerek çevre önlemi almisti. Depremin 2’nci gününde binalarinin önüne gelen apartman sakinleri, yasanan depremi ve binalarinin son durumunu anlatti. Hasar gören bina sakini Süleyman Koçak, dairesinde bulunan çatlagin büyüdügü ve bu durumdan endise duyduklarini aktardi. Öte yandan, binadaki diger komsularinin daireleriyle ilgili bir sikayetleri olmadigini ve binayi terk etmek istemediklerini de belirtti.

Depremde çatlaklar olusan bina drone ile havadan görüntülendi.

Tahliye edilen apartman sakini Süleyman Koçak, “Deprem oldugu sirada ben Kadiköy’deydim. Esim telefon açti, evdeki çatlagin daha da büyüdügünü söyledi.

Ben de belediye ve polis ekiplerini aradim. Ekipler geldi. Evimizde daha önceden bir çatlak vardi. Deprem dolayisiyla bu çatlak daha da büyüdü. Apartmanda bulunan diger dairelerde çatlaklar olup olmadigini bilmiyorum. Diger apartman sakinleri dairelerinin iyi oldugunu düsünüyor. Apartmanda hepimiz kiraciyiz. Deprem aninda oglum çok korkmus ve annesiyle kaçmislar. Komsularimizdan hiçbiri binadan çikmayi kabul etmiyor" diye konustu.

Kaynak: İHA