Organik Yumurta Üretimi Yapan Kari-Koca, Ihracata Basladi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde, halk egitim merkezinde aldiklari kurs sonrasi 4 yil önce tavuk çiftligi kuran çift, ürettikleri yumurtalari Dubai ve Almanya’ya ihraç etmeye basladi.

Organik Yumurta Üretimi Yapan Kari-Koca, Ihracata Basladi
Fatsa ilçesi Güvercinlik Mahallesi’nde yasayan Özge Arslan ve esi Ugur Arslan, halk egitim merkezlerinde tavukçuluk ve yumurta üretimi üzerine kurslar aldi. 2017 yilinda aldiklari destek ile tavuk çiftligi kuran çift, sonrasinda da kapasite artirma destegi ile burayi büyüttü. Burada 2 bin civari tavuk ile organik yumurta üreten çift, diger üreticilerden de fason olarak satin aldiklari yumurtalari, 6 aydir ise Dubai ve Almanya’ya ihraç ediyor. Arslan Çifti, bu sektörde herkese yardimci olabileceklerini belirtiyor.

“Ana sinifi ögretmenligi mezunuyum ama tavukçuluk yapiyorum”

Ana sinifi ögretmenligi bölümünden egitim alan Özge Arslan, organik yumurta üretimini sevdigini belirterek, “Ana sinifi ögretmenligi mezunuyum ama isimi yapmiyorum, tavukçuluk yapiyorum. Halk Egitim Merkezi’nde aldigim kurslar sayesinde tavukçuluga özendim. Öncelikle ‘Genç Çiftçi’ destegi ile sonrasinda da DOKAP’in kapasite artirim destegi ile çiftligimizi büyüterek, bu hale getirdik. Yaptigimiz is organik yumurta üreticiligi. Fatsa ve Ordu Bölgesi’nden diger üreticilerimden de organik yumurta alip fason bir sekilde satiyoruz. Büyük firmalar ile anlasmaliyiz, son 6 aydir ihracat da yapiyoruz. Dubai ve Almanya’ya da ihracatimiz basladi” dedi.

Ugur Arslan ise esi ile birlikte halk egitim merkezlerinde aldiklari kurs sonucu bu ise severek basladiklarini ve organik yumurta ürettiklerini ifade ederek, “Sonrasinda çiftligimizi büyüterek devam ettik. Ayni zamanda bu isin toptanina da basladik. Biz, toptan bir sekilde yumurtalari alip ihraç ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA