Milletvekili Fendoglu'ndan Adil Gevrek'e Çok Sert Tepki

MHP MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoglu, Yeni Malatyaspor Kulübü Baskani Adil Gevrek’i elestirerek, "Malatyalilarin, Malatyasporlularin duygulari ile oynamaya hakki yok. Yapiyorsa yapacak, yapamiyorsa birakip gidecek" dedi.

Milletvekili Fendoglu'ndan Adil Gevrek'e Çok Sert Tepki
Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoglu, Malatya ERTV’de açiklamalarda bulundu.

Yeni Malatyaspor’da yasanan sikintilarin konusuldugu yayinda Milletvekili Fendoglu, Yeni Malatyaspor Kulüp Baskani Adil Gevrek’in, geçtigimiz günlerde gerçeklestirilen Yeni Malatyaspor mali kongresinde 2 siyasetçinin kulübe yapilacak yardimin önünü kestigi iddialarina cevap vererek, "Bahsedilen 2 siyasetçi kim bilmiyorum. Isim zikretmedigi için Hasan da diyebilir, Ahmet de diyebilir, Mehmet de diyebilir. Ama kamuoyuna yansittigi Mehmet Fendoglu ve Ihsan Koca ismidir. Kendi agzindan degil de kendisine ait sosyal medyadan lanse edildigini gördük. Bir daha soruyorum, o iki siyasetçi kim? Ismiyle söylesin. Ben Malatyasporluyum ve Malatyaspor’un haklarini, Malatyaspor taraftarinin haklarini her ortamda çekinmeden söyleyebilecek yapiya da sahibim" dedi.



"Biri para verdi de biz ellerine mi vurduk"

Istanbul’da Malatyali isadamlarinin katilimi ile gerçeklestirilen Yeni Malatyaspor toplantisinda para yardiminin söz konusu olmadigini dile getiren Fendoglu, "Toplantiya katilan is adamlarimizin dosyalarinda Yeni Malatyaspor için düsündükleri ne bir rakam, ne bir bütçe nede bir yardim söz konusu degildi. Malatyaspor’a yardimin sözü bile geçmedi. Bir yardim gecesi de olmadi ve yardimlari engelleyen 2 siyasetçi de olmadi. Bunu neden söyledi, ileriye dönük kendisine bir hedef mi koydu veya gündemi saptirip kongreden basi dik mi çikmak istedi? Biri para verdi de biz ellerine mi vurduk? Önlerini de kesmedik. 6 aydir Mehmet Ali Aydinlar’dan randevu alamiyor bu arkadas. Yine orada begenmedigi siyasetçiler sayesinde randevu aldi da, Sayin Mehmet Ali Aydinlar ile görüstü. Bunlari da mi söyleyelim. Isine gelirse siyasetçi elini çeksin, isine gelmezse siyasetçiler gelsin" ifadelerine yer verdi.

"Siyasileri karsisina alan bir insanin basarili olmasi mümkün müdür?”

Yeni Malatyaspor’un 2019-2020 sezonunda küme düstügünü ancak siyasetçilerin ve Cumhurbaskani Erdogan’in sayesinde tekrar Süper Lig’e alindigini ifade eden Milletvekili Fendoglu, "Yine siyasetçiler sayesinde kendisine maddi yardimda bulunulmustur. Büyüksehir, Battalgazi ve Yesilyurt Belediyelerinin verdigi paralar var. Malatya Büyüksehir Belediyesi 3 milyon arti 8,5 milyon ve son olarak 3 milyon daha verdi. Yesilyurt Belediyesi’nin 1 milyon arti 2 milyon, toplam 3 milyon verdi. Battalgazi Belediyesi de 1+2 toplam 3 milyon verdi. Toplam 21 milyona yakin siyasilerden para almis. Ben zaten hedefteydim, benim yanima da AK Parti Malatya Il Baskani Ihsan Koca’yi da ekledi. 200 -300 kisi gitmemi istiyor diyor ya, kendisine destek olanlar belki 200-300 kisi. Referanduma davet edecegim ayip olur, çünkü kulüp baskani. Siyasileri karsisina alan bir insanin basarili olmasi mümkün müdür? ” ifadelerini kullandi.

"Rakamlarla oynayarak bu is olmaz"

Istanbul’da yapilan toplanti da Adil Gevrek’in yüzüne karsi kulübü yanlis yönettigini söyledigini belirten Fendoglu, sunlari söyledi:

"Her platformda Malatyaspor’un hakkini savunmak ve senin yanlis yönettigini, bütçelerinin çok açik oldugunu, Malatyaspor’a son 3 yil içerisinde azap çektirdigini ve yiprandigini söylüyorum dedim. En kisa zamanda çikarsin birisi çikar alir. Alamazsan da kayyuma kalir, belediye baskani alir. Kongreye gider, elbet bir babayigit çikar gelir alir. Bu senin babanin mali degil. Sana tapulu da degil. Borçsuz geldin mi? Geldin. 2018’de yeni seçilmissin Temmuz’da kongre yaptin. Borç 14 milyon açikladin. 2. yil yine kongrede bizden 115 milyon bütçe istedin onayladik. 2. yil borç 31 milyon açikladin. 150 milyon harcama istedin. Ibra ettik. 3. yil yani bu dönemin 2 ay öncesine kadar 61 milyon borç ilan ettin. 2 ay sonrada geldin diyorsun ki 65-75-80 milyon olabilir. Elinde bilanço yok, ezbere konusuyorsun. Madem toplantidan bilgin vardi hazirliklarini yapip, eline alip gelseydin. Malatyalilarin, Malatyasporlularin duygulari ile oynamaya hakki yok. Yapiyorsa yapacak, yapamiyorsa birakip gidecek. Ama rakamlarla oynayarak bu is olmaz"

“Borçlar açiklandigi gibi degil”

Milletvekili Fendoglu, Yeni Malatyaspor’un borçlarinin açiklandigi gibi 75 milyon TL olmadigini da belirterek, elinde belgeler ile rakamlari açiklayarak sözlerine söyle devam etti:

“Muhasebeci degilim, ama benim bildigim, kendim çikardigim, bakanliklardan resmi olarak istedigim rakamlari söyleyeyim. 2018-2019’da kendisinin açikladigi borç 14 milyon. 2019-2020’de 31 milyon TL. En son 2020 - 2021’de 61 milyon TL dedi, sonra 75 milyon TL dedi.

Bu rakamlarin toplami 120 milyon TL yapiyor. Gelirler hanesinde 2018 - 2019 net olarak rakam 93 milyon 300 bin TL yayinci ve futbol federasyonundan. 2019 - 2020’de 70 milyon 900 bin TL, 2020 - 2021’de 91 milyon. Toplam 255 milyon brüt, net ise 240 milyon 700 bin TL. 240 milyon 700 bin TL futbol federasyonundan gelen gelir var. Bilançosunu inceledigimde maliye borçlari gösterilmis uzun vadeli. Maliye borcu 7256’ya göre yapilandirilmis. Ödenmemis, 11 milyon TL borç var. Vadesi geçmis 8 milyon TL ödenmesi gereken bir borç var. Yeni çikan 7326’ya göre de yapilandirilacak. Bu kanun da yeni çikarildi. 18-19 milyon TL maliye borcu var. SGK borcu da toplam 2 milyon 989 bin 914 TL. Çalisma ve sosyal güvenlik bakanligindan aldigimiz yazi. Bu borç 7256’ya göre 2 dosya olarak yapilandirilmis. Dosyalardan bir tanesinin yapilandirilmasi bozulmustur. Çünkü ödenmemis. 9. aya kadar denmis ki 75 milyon TL borç var. 9. aydan sonrasi SGK borcu, maliye borcu, verdigi çek, ödenecek harçlar, pullar ve faizler, FIBA’dan alinan krediler bunlarin hiçbiri yok. Hiçbir envanter de görünmeyen en büyük sey Malatyaspor’un temlik alacagi. 2022 yilina temlik konmus 57 milyon 600 bin TL. Futbolcu alacaklari var. 3 tane transfer yapabilecekler mi? Malatyaspor’un tahtasi kapali. TFF Baskani Nihat Özdemir ile bizzat görüstüm. Su anda TFF’ye yatirmamiz gereken para 3 milyon TL. Bu borcun Malatya’ya maliyeti ne olacak? Ucu açik."

AK Parti Malatya Il Baskani Ihsan Koca: "Mevcut yönetim ile bu is yürümez"

Canli yayina telefonla baglanan AK Parti Malatya Il Baskani Ihsan Koca da kendisi ile ilgili iddialara yanit verdi. Istanbul’da yapilan toplantida kulübe bir mali destegin söz konusu olmadigi gibi, kimsenin de bu duruma engel olmadigini belirten Koca, Adil Gevrek’i istifaya davet etti.

Kimseyle bir sorunlarinin olmadigini ve tek düsüncelerinin sehrin ortak degeri Yeni Malatyaspor okdugunu ifade eden Koca, "Bizim derdimiz, Malatya’mizi temsil ettigini, etmesi gerektigini düsündügümüz kulübümüzün gelecegidir. Malatya’miz adina katkisidir. Bizim toplantida derdimiz, Malatyaspor’un daha seffaf, daha hesap verebilir sekilde yönetilmesine yönelik elestirilerimizi dile getirdik. Ben Malatyaspor’un son 2 Olagan Mali Genel Kurulu’na katilmiyorum. Çünkü hesaplarin seffaf olmadigi, delegelerin yeterince bilgilendirilmedigi kanaatindeyim. Bu nedenle katilmayi uygun bulmadim. Ben düsüncelerimi söylemem gereken yerde, açikça söyledigim kanaatindeyim. Benim kisisel kanaatim sayin baskanimizin daha uygun bir isim üzerinde saglanacak mutabakat ile baskanligi birakmasinin faydali olacagini düsünüyorum. Ben mevcut Malatyaspor yönetiminde Malatya’nin yeterince temsil edilmedigini düsünüyorum. Malatya’da ikamet eden hiç kimsenin yönetimde bulunmadigini düsünüyorum. Baskan yardimcisinin kim oldugunu, basin sözcüsünün kim oldugunu, futbol sube sorumlusunun kim oldugunu bilmedigimiz için söylüyorum. Mevcut yönetim ve anlayisla bu isin yürütülemeyecegi kanaatindeyim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA