Karacasulu Miniklerden Yilsonu Senligi

Karacasu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi tarafindan yil sonu senligi düzenlendi.

Karacasulu Miniklerden Yilsonu Senligi


Daha önce kafe olarak kullanilarak kapatilan alanin Belediye Baskani Zeki Inal’in talimatlariyla çocuk oyun ve aktivite merkezi olarak düzenlenmesine karar verilmis kisa süre içerisinde de gerekli tamir ve tadilat islemleri tamamlanarak kullanima açildi. Merkeze PKK tarafindan genç yasta sehit edilen Müzik Ögretmeni Senay Aybüke Yalçin’in ismini verilerek ölümsüzlestirmisti. Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi ögrencileri Karacasu Kültür Merkezi’nde düzenlenen yilsonu senliginde hünerlerini sergiledi.

Senligin açilis konusmasini yapan Karacasu Belediye Baskani Zeki Inal, "21 Eylül 2020 tarihinden itibaren Karacasu’da belediyemiz bünyesinde hizmet vermeye baslayan Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezimiz çalisan ebeveynlerimizin çocuklarini emanet edebilecekleri, çocuklarimizin eglenirken ögrenebilecekleri yapiya sahip bir kurumdur. Kres, okul ya da gündüz bakimevi degil çocuk oyun ve aktivite merkezidir. Merkezimize hain terör örgütü PKK tarafindan sehit edilen Senay Aybüke Yalçin ögretmenimizin adini verdik. Bu vesileyle vatan için topraga düsmüs tüm sehitlerimizi saygi, sevgi ve minnetle aniyorum. Çocuklar akranlari ile büyür, oynayarak ögrenir bu baglamda çocuk oyun ve aktivite merkezimizin önemi çok büyük. Covid-19 salgini tedbirleri ve asilama çalismalari ile virüsün etkisi azalacak. Böylelikle aktivitelerde artis göstererek geleneksel hale gelecektir" diye konusarak senlige katilanlara tesekkür etti.

Baskan Inal’in konusmasinin ardindan Karacasulu minikler müzik esliginde yaptiklari gösteriler ile izleyicilere keyifli anlar yasatti. Karacasu Kültür Merkezi’nde düzenlenen senlige Karacasu Belediye Baskani Zeki Inal, Ilçe Milli Egitim Müdürü Askin Günes, Milliyetçi Hareket Partisi Karacasu Ilçe Baskani Murat Uysal, ögrencilerin aileleri ve protokol üyeleri katildi.

Kaynak: İHA