Islahiye'de Yerinde Asi Uygulamasi Isçilerle Basladi

GAZIANTEP – Gaziantep’in Islahiye ilçesinde yerinde asi istasyonu belediye isçileri asilanarak uygulanmaya baslandi.

Islahiye'de Yerinde Asi Uygulamasi Isçilerle Basladi
Gaziantep Il Saglik Müdürlügü, asilanmanin hiz kazandigi bu günlerde hastanelerde olusan yogunlugu azaltmak, is kaybinin önüne geçmek ve 182 randevu sisteminde yogunluk olusmasini engellemek amaci ile merkez ilçe ve çevre ilçelerde yerinde asi istasyonu isimli asilama uygulamasina geçti.

Islahiye Ilçe Saglik Müdürlügü ekipleri Saglik Bakanliginin yaptigi açiklama dogrultusunda sisteme tanimlanan sigortali isçi ve memurlarin asilanmasina basladi.

Islahiye Belediyesine bagli yaklasik 300’e yakin memur ve isçinin sisteme tanimlanmasi ile Islahiye Ilçe Saglik Müdürlügü ekipleri Yerinde asi Istasyonu kurarak memur ve isçileri asilamaya basladi.



Baskan Vural Tesekkür Etti

Çaliskanligi ile bilinen Islahiye Belediye Baskani Kemal Vural saglik çalisanlarini ziyaret ederek tesekkür etti. Baskan Vural konuya yönelik yaptigi açiklamada, "Bu hizmeti ayagimiza kadar getiren Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere bakanimiz ve tüm saglik çalisanlarimiza sahsim ve ilçem adina sonsuz tesekkürler ederim. Ayrica biliyorsunuz belediyeciler sehrimizin tüm hizmetlerini yapan insanlardir bunlar temizlikten tutun cenaze hizmetlerine kadar her sey belediyenin kontrolünde yapilan seyler çalisanlarin saglikli olmasi toplumun saglikli olmasi diye düsünüyorum yine de buraya kadar zahmet edip gelip bize böyle hizmet veren saglik çalisanlarimiza sonsuz tesekkürler ediyor saygilar sunuyorum" dedi.

Ilçe Saglik Müdür Vekili Fatma Duygu Gürler’in verdigi bilgiye göre, "Ilçemizde bugüne kadar toplam 15 bin 500 kisi asilandi, son olarak yas gurubunun 35’e inmesi sigortali ve memurlarin da kapsama dahil edilmesi ile asilama hizi daha da artmis oldu. Asilamaya olan talebi karsilamak ve hastanede olusan yogunlugu azaltmak amaci ile uygulamaya konulan yerinde asi istasyonu ekibimiz belediyemiz çalisanlarinin asilanmaya baslanmasi ile start vermis oldu. Önümüzdeki günlerde ilçemizde bulunan organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren iki adet fabrikamizin çalisanlarinin asilanmasi ve ilçe merkezindeki meydanda kapsam dahilinde ki vatandaslarin asilanmasi ile devam edecektir. Sisteme tanimlanan kisiler randevu almaksizin 6’li grup seklinde Ilçe Saglik Müdürlügümüze basvurmalari halinde bekletmeksizin asilarinin yapilacak" bilgisi paylasildi.
Kaynak: İHA