Büyüksehir Belediyesinden Babalara Özel Etkinlik

İçel Büyüksehir Belediyesi, ‘Babalar Günü’ dolayisiyla yasli babalar için iki ayri etkinlik düzenledi. Bu özel gün öncesinde huzurevini ziyaret eden Büyüksehir Belediyesi görevlileri, Emekli Evinde ise babalar için konser düzenledi.

Büyüksehir Belediyesinden Babalara Özel Etkinlik
İçel Büyüksehir Belediyesi, ‘Babalar Günü’ dolayisiyla yasli babalari unutmadi. Büyüksehir Belediyesi Engelliler ve Saglik Hizmetleri Dairesi Yasli Destek Birimi ekipleri Kemal Sahin Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek, yas almis babalara çiçek ve temizlik kitlerinden olusan özel bir paket dagitti.

Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri ise merkezde yer alan Emekli Evi’nde yas almis babalara müzik ziyafeti yasatti.

“Tüm gücümüzle yasli vatandaslarimiza hizmet vermeye çalisiyoruz”

Engelliler ve Saglik Hizmetleri Dairesine bagli Yasli Destek Biriminde görevli Cihan Tanriverdi, “Baskanimiz Vahap Seçer’in selamlarini ve hediyelerini yaslilarimiza getirdik. Yasli Destek Birimi olarak 13 ilçede ulasmadigimiz, hizmet vermedigimiz, dokunmadigimiz yasli kalmamasini amaçliyoruz. Evde bakim, evde temizlik, evde fizyoterapi, ambulans ve doktor hizmetleri, evde tadilat hizmetleri sagliyoruz. 65 yas ve üstü evde yalniz yasayan veya bakima muhtaç ve özel gereksinimli vatandaslarimiza ulasmaya çalisiyoruz” dedi.

Bu hizmet üzerinde özenle durduklarini belirten Tanriverdi, “Mahalle mahalle muhtarlarla görüsüp mümkün oldugunca tüm gücümüzle yas almis vatandaslarimiza hizmet vermeye çalisiyoruz” diye konustu.



“Büyüksehir Belediye Baskani tarafindan yad edilmek harika ötesi bir sey”

Kemal Sahin Bakim Yurdunda kalan Ali Dagtekin de “Böyle bir etkinlik yaparak bizleri hatirlamaniz çok güzel bir ayricalik. Böyle bir günde hatirlanmak, anilmak hele Büyüksehir Belediye Baskani tarafindan yad edilmek harika ötesi bir sey” ifadelerini kullandi.

Baskan Seçer basta olmak üzere etkinlikte emegi geçen herkese tesekkürlerini ileten Dagtekin, İçel’de yaslilara yönelik hizmetin olmasinin önemli oldugunu vurgulayarak, “Yollarda yasli bakim araçlarinin görülmesi, bütün ilçelerde yasli insanlara ulasilmasi gerçekten çok takdire sayan bir davranis. Insanlar çok memnun. Evlerinde yalniz insanlara ulasmak, onlarin ihtiyaçlarini karsilamak, Anneler Günü, Babalar Günü ve diger günlerde hatirlanmak bunlar çok güzel seyler. Basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Düzenlenen etkinlikten keyif aldigini belirten Servet Bulutlu ise “Hepimiz duygulandik, mutluyuz” diye konustu.



Emekli Evinde düzenlenen etkinlik yaslilari mutlu etti

İçel Emekli Evinde Babalar Günü için Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri tarafindan dolu dolu bir etkinlik düzenlendi.

Katilimin fazla oldugu etkinlikte müzik dinletisi ile güzel vakit geçiren yasli babalar, okuduklari siirlerle duygusal anlar yasadi. Etkinlige, Büyüksehir Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Dairesi Baskani Bedrettin Gündes de katildi.



“Sizin aydinlik yüzlerinizi gördügümüz zaman mutlu oluyoruz”

Etkinlige katildigi için duydugu mutlulugu ifade eden Gündes, “Sizin aydinlik yüzlerinizi gördügümüz zaman gerçekten mutlu oluyoruz. Biz Büyüksehir Belediyesi olarak bu tür etkinlikleri Yenice’den Anamur’a kadar sürdürmek istiyoruz. Yasamin bu kadar agir ve öteki yüzüne ragmen sizi huzurlu ve mutlu olarak görmek istiyoruz. Hep birlikte umarim bunu yasariz. Iyi ki varsiniz” dedi.



Babalar Günü ile birlestirerek ruhlarini müzikle besleyelim istedik”

Emekli Evi sorumlusu Gülsah Arslan da “Tüm dünyayi olumsuz bir sekilde etkisi altina alan pandemiden en çok emeklilerimiz etkilendi. Karantinadan, sokaga çikma yasaklarindan en fazla etkilenen grup bu grup oldu. Normallesmeyle birlikte biz de onlarin ruhsal, mental yorgunluklarina bir nebze olsun dokunabilmek istedik. Bunun için de önümüzde yine çok güzel bir gün; Babalar Günü vardi. Babalar Günü ile birlestirerek ruhlarini müzikle besleyelim istedik. Vahap baskanimizin da onlara sevgi ve selamlariyla birlikte hediyeler sunmak için burada toplandik” ifadelerini kullandi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Sube Müdürü Özlem Yasar ise pandemiyle birlikte yas almis vatandaslarin evlerinde kapali kalmalarindan dolayi çok bunaldiklarini belirterek, “Onlari bu bunalimdan kurtarmak, evlerinden çikarmak amaciyla böyle bir etkinlik planladik. Canli müzik esliginde onlarla bir araya geldik, mutluyuz” diye konustu.

Etkinligin sonunda yasli babalara hediyeler verildi.

Kaynak: İHA