Alasehirli Ögretmenler Gökyüzünde Iz Birakacak

Manisa’nin Alasehir Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan hazirlanan ve Zafer Kalkinma Ajansi tarafindan desteklenen "Gökyüzünde Izimiz Olsun" projesi kapsaminda ögretmenlere ve ögrencilere "Model Roket Baslangiç Egitimi" verildi.

Alasehirli Ögretmenler Gökyüzünde Iz Birakacak
Manisa’nin Alasehir ilçesinde Milli Egitim Müdürlügü tarafindan 14 ögretmen ve 2 ögrencinin katilimiyla Zafer Kalkinma Ajansi tarafindan desteklenen "Gökyüzünde Izimiz Olsun" projesi kapsaminda "Model Roket Baslangiç Egitimi" verildi.

Model Uçak Egitmeni Mehmet Sertkaya’nin egitmenliginde 5 gün süren egitimlerde kursu tamamlayan ögretmenlere ve ögrencilere sertifikalari verildi.

Alasehir Kaymakamligi Proje sorumlusu Hasan Baysal ve ekibi tarafindan denetlenen egitimler sonunda kursu tamamlayan ögretmenler ve ögrenciler sertifikalarini Alasehir kaymakami Abdullah Uçgun ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüseyin Günes’in elinden aldi.

Öte yandan kurs sonrasi okul bahçesinde yapilan roket firlatma uygulamasinda havada en uzun süre kalan roket degerlendirmesi yapildi. Siralamada Burak Çetin Mercan 70 saniye ile birinci, Ozan Çokoglullu 65 saniye ile ikinci, Mine Isik Turgut 49 saniye üçüncü oldu. Model Roket Baslangiç egitimimde egitime katilan ögretmenler tarafindan FAI Standardinda en az 50 santimetre boyutunda minimum 40 santimetre çapinda olmak üzere geçis konisi, gövde borusu ve motor yatagi olmak üzere üç bölümden olusan S3A (Parasüt Model) ve S6A (Serit Model ) olmak üzere iki farkli tür model roket yapildi.

Hedef: Gelecegin hava modelcilerini yetistirmek

Egitim sonrasi ögretmenleri kursta aldiklari bilgileri ögrencilerine aktaracagini belirten Proje Sorumlusu Hasan Ersin, "Zafer Kalkinma Ajansi ile Alasehir Ilçe Milli Egitim Müdürlügü arasinda yapilan protokol dogrultusunda açtigimiz egitimde ögretmenlerimize Model Roket Baslangiç Egitimi verdik. ’Gökyüzünde Izimiz Olsun’ projesinde kursa katilan ögretmenlerimiz burada ögrendiklerini okullarinda ögrencilerine ögretecekler. Hedefimiz gelecegin hava modelcilerini yetistirmek" dedi.

Egitimlerde kursun adeta maskotu olan 10 yasindaki Poyraz Mercan, "Atatürk’ün Istikbal Göklerdedir sözünden etkilendim. Bunun üzerine bu kursa katildim. Benim roketim süper uçtu" dedi.

Projeye katilan egitimcileri tebrik ettigini belirten Alasehir Kaymakami Abdullah Uçgun, "2020 teknik destek programi içerisinde Alasehir Kaymakamligi AB Proje Ofisimizin koordinasyonlugunda Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirligi ile hazirlanmis olan model roket projemiz bu gün itibariyle sona erdi. Bes gün sürdü. Model roket egitim programina katilan kursiyerlerimiz kursu basariyla tamamladilar. Projeye katilan ve destek veren tüm arkadaslarimizi kutluyorum" dedi.

Kaynak: İHA