Adanalilarin Peri Bacalari Da Göller Yaylasi'nda

Adana’nin Kozan ilçesi sinirlarinda, bin 500 rakimli Göller Yaylasinda bulunan peri bacalarini andiran dogal tas yapilar, ziyaretçilerine görsel sölen sunuyor. Doga ile birlesince tarihi antik kenti animsatan taslar, bölge sakinleri tarafindan Kozan’in peri bacalari olarak adlandiriyor.

Adanalilarin Peri Bacalari Da Göller Yaylasi'nda
Kozan’da Göller yaylasi bölgesinde dogal tas yapilar, görenleri kendine hayran birakiyor. Doga ve fotograf tutkunlarinin ilgi odagi olan kayalar, yaz aylarinda ziyaretçilerini agirliyor. Tarihi kent Kozan’da antik kenti animsatan ve vatandaslar tarafindan Kozan’in peri bacasi olarak adlandirilan kayalar, hafta sonlari doga tutkunlarinin vazgeçilmez adresleri arasinda yerini aliyor. 1500 rakimda sedir agaçlarinin gölgesinde yer alan tas yapilar, dogal atmosferi ile fotograf tutkunlarini her mevsim farkli bir görsel ile karsiliyor.

Bölge sakinlerinden Osman Akinci, hafta sonu bol oksijen ve dogal tas yapilarin olusturdugu görsel sölene vatandaslari davet ederken “Burasi Kozan’a bagli göller yaylasi. Burasi dogal tas. Peri bacalarina benziyor. Hafta sonlari ailemiz ve arkadaslarimiz ile geliriz. Oksijeni bol insanlari güzel dogasi harika bu yere herkesi bekleriz” diye konustu.

Kaynak: İHA