Vali Tutulmaz, Çocuklarin Oyunlarina Katildi

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, hazirliklari son asamaya gelen Kdz. Eregli Belediyesi Oyuncak Evi’ni gezdi. Atölyede çocuklarin oyunlarina katilan Tutulmaz, yanlarina oturarak çocukluk anilarindan söz etti.

Vali Tutulmaz, Çocuklarin Oyunlarina Katildi
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Eregli’deki programi çerçevesinde, Kdz. Eregli Belediyesi Oyuncak Evi’ni ziyaret etti. Hazirliklari son asamaya gelen Oyuncak Evi’nde Anadolu’da oynanan eski döneme ait oyuncaklari tek tek inceleyen Tutulmaz, “Ben köy çocuguyum. Benim oyuncaklarim daha çok tahtayla, çamurla, tasla dogal malzemelerle oynanan oyuncaklardi” dedi.

Ziyarete Kaymakam Ismail Çorumluoglu, Garnizon Komutani Tugamiral Taner Gün, Belediye Baskani Halil Posbiyik, Il Emniyet Müdürü Metin Turanli ve ilçe protokolü katildi.

Oyuncak Evi’nde sergilenen Oyuncak Müzesi’nin koleksiyonundaki oyuncaklari da inceleyen Tutulmaz, sanal gerçeklik gözlügüyle akvaryum görüntülerini izledi.

Tutulmaz, Oyuncak Evi’nin atölye bölümünde oynayan çocuklarin masasina oturarak bir süre oyunlarina eslik etti. Kdz. Eregli Belediyesi Kresi’nin ögrencileri, Tutulmaz ile birlikte minik oyuncak evler ve kuleler yaptilar.

Atölyenin tahta oyuncak üretim bölümünde çalismalari izleyen heyet daha sonra Oyuncak Evi bahçesinde bir süre oturarak sohbet etti. Sohbette, bir önceki kusagin oyuncaklariyla, bu dönemin oyuncaklari arasindaki büyük farkliliklara dikkat çekildi. Vali Tutulmaz, Oyuncak Evi projesi nedeniyle Belediye Baskani Halil Posbiyik’i kutladi ve bu tür projelerin artmasinin Eregli’deki turizm potansiyelini de artiracagini vurguladi. Belediye Baskani Posbiyik, Oyuncak Evi’nin bölgenin çekim merkezi olacagina inandigini, Eregli’de bu tür turistik ziyaret noktalarinin giderek çogaldigini ifade etti.

Tutulmaz, Oyuncak Evi’ne bir oyuncak bagislama sözü verdi. Tugamiral Taner Gün de Oyuncak Evi’ne bisiklet armagan edecegini söyledi.



Ziyaret sirasinda Belediye Baskani Halil Posbiyik, Oyuncak Evi’nin hemen karsisinda bulunan eski belediye binasi yerine yapilacak kültür merkezi hakkinda Vali Tutulmaz’i bilgilendirdi.
Kaynak: İHA