Vali Masatli, Tasova Ilçesinde Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Amasya Valisi Mustafa Masatli, Tasova ilçesinde mahalle ve köy muhtarlari ile bir araya gelerek talep ve sorunlarini dinledi.

Tasova Yüksel Akin Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen toplantida konusan Vali Masatli, ilde devleti iki makamin temsil ettigini, birinin vali, bir digeri de muhtarlar oldugunu söyledi.

Son bir buçuk yili tüm dünyayla birlikte Türkiye'nin de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin etkisi altinda geçirdigini hatirlatan Masatli, sunlari kaydetti:

"Bu salginda dünyada, 'Saglik sistemini, saglik teknolojisini, saglik bilgi ve birikimini en iyi biz biliriz' diyen ülkelerin hemen hemen tamami sinifta kaldi. Bazi ülkeler cenazelerini defnedemez duruma geldi, bazi ülkelerde yasli insanlari huzurevlerinde ölüme terk ettiler. Kimileri de birbirlerinin tibbi ekipmanlarina el koydu. Dolayisiyla dünyada gelismis dedigimiz ülkeler salgindan çok ciddi derecede zarar görmekle beraber basarili bir süreç yürütemedi. Bu süreçte bütün saglik kuruluslarimiz ve sehir hastanelerimizde saglik personelimiz fedakarca mücadele verdi. Çok sükür, son yillarda yapilan yatirimlar ve uygulanan politikalar sayesinde bu salgindan en az zarar gören ülkelerden biriyiz. Hizli sekilde normallesme adimlarini atmaya devam ediyoruz."

Kaynak: AA