Türkiye Is Kurumu Genel Müdürü Aktürk, Afyonkarahisar'da Konustu Açiklamasi

'(Kovid19 salgini süreci) Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ve ISKUR olarak çalisma hayati ve istihdama dair birçok projeyi ve tedbiri hiç vakit kaybetmeden hayata geçirdik. Istihdam kayiplarinin önüne geçmek ve bazi sektörlerde de istihdami arttirmak için var gücümüzle çalistik'

Türkiye Is Kurumu Genel Müdürü Aktürk, Afyonkarahisar'da Konustu Açiklamasi
Türkiye Is Kurumu Genel Müdürü Bekir Aktürk, Kovid-19 salgini sürecinde Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ve ISKUR olarak çalisma hayati ve istihdama dair birçok projeyi ve tedbiri hiç vakit kaybetmeden hayata geçirdiklerini belirterek, "Istihdam kayiplarinin önüne geçmek ve bazi sektörlerde de istihdami arttirmak için var gücümüzle çalistik." dedi.

Aktürk, Isbasi Egitim Programiyla (IEP) destek verilen Çobanlar ilçesindeki bir tekstil fabrikasinin açilisinda yaptigi konusmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde son 1,5 yilda Türkiye'nin ve dünyanin olaganüstü bir dönem yasadigini söyledi.

Kovid-19 salgininda devletin çok yönlü bir çalisma yürüttügünü dile getiren Aktürk, söyle konustu:

"Bu süreçte, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ve ISKUR olarak çalisma hayati ve istihdama dair birçok projeyi ve tedbiri hiç vakit kaybetmeden hayata geçirdik. Istihdam kayiplarinin önüne geçmek ve bazi sektörlerde de istihdami arttirmak için var gücümüzle çalistik. Ayni zamanda gelirini kaybetmis vatandaslarimiz için de birçok politikayi hayata geçirmis olduk."

- "Türkiye genelinde 3,8 milyon vatandasimiz kisa çalisma ödeneginden faydalandi"

Kisa çalisma ödenegi sartlarini genisleterek çok hizli bir sekilde devreye aldiklarini aktaran Aktürk, "Bu sayede, Türkiye genelinde 3,8 milyon vatandasimiz kisa çalisma ödeneginden faydalandi. Bu kapsamda kendilerine 35,2 milyar lira destek sunmus olduk. Bu desteklerimizi de 15 aydir devam ettiriyoruz. Yine bu salgin sürecinde ücretsiz izne ayrilan vatandaslarimiz için nakdi ücret destegi uygulamasini hayata geçirdik. Bu çerçevede de 3 milyon vatandasimiza 12,8 milyar liralik destek saglamis olduk. Yine, 1,1 milyon vatandasimiza da issizlik sigortasi ödemesi yaptik." dedi.

Aktürk, salginin basladigi 2020 Mart ayindan itibaren 54 milyar lirayi asan bir destegin vatandaslara dogrudan ulastirildigini ifade etti.

Afyonkarahisar'da 254 milyar liralik destek sagladiklarini animsatan Aktürk, "Bu dönemde devletimiz tüm imkanlariyla vatandasimizin yaninda olmustur. Bizler de ISKUR olarak gece gündüz demeden, siki çalisarak hizmetlerimizi kesintisiz bir sekilde vatandaslara ulastirdik. Amacimiz is gücü piyasasinda da normallesmeyi saglayarak üretimi ve istihdami artirmaktir." diye konustu.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek de istihdama katki saglayan 5 bin 400 metrekarelik kapali alanda yapilan fabrikanin Çobanlar ilçesine hayirli ugurlu olmasini temenni etti.

Konusmalarin ardindan fabrika sahibi Akan Çelik ve ISKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk arasinda protokol imzalandi. Daha sonra açilisi yapilan fabrika, il protokolünce gezildi.

Programa, Çiçek ve Aktürk'ün yani sira AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya, Ibrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Çobanlar Belediye Baskani Ali Altuntas, davetliler ve is yeri çalisanlari katildi.
Kaynak: AA