(ÖZEL) Minik Ögrencilere 'Afet Farkindalik Egitimi'

Kütahya’nin Simav ilçesindeki okul öncesi ögrencilerine, Kütahya Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ekipleri tarafindan ’Afet Farkindalik Egitimi’ verildi.

(ÖZEL) Minik Ögrencilere 'Afet Farkindalik Egitimi'
Içisleri Bakanligi tarafindan 2021 yilinin, ‘Afet Egitim Yili’ olarak belirlenmesi kapsaminda, Simav’daki minik ögrencilere afet öncesinde, afet sirasinda ve afet sonrasinda ortaya çikan kayiplari azaltmak amaciyla egitim verildi.

Kütahya Il Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, Simav’in geçtigimiz yillarda çok ciddi bir deprem yasadigini belirterek, Simav’in afetler yönünden tedbir alinmasi gereken bir yerlesim yeri oldugunu ifade etti.

Artun, “Kütahya Valisi Ali Çelik’in koordinasyonunda, Kütahya Valiligi gezici motivasyon ve egitim tiri’nin etkinlikleri kapsaminda, sizlere misafir olduk. AFAD olarak, afetler konusunda tedbir alarak nasil yasariz, hangi afetlere karsi ne tür tedbirler aliriz. Bunlari anlatmak üzere geldik. Bu konuda tedbir kültürünü bir yasam biçimine dönüstürmemiz gerekiyor” dedi.

Kütahya Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ekipleri tarafindan, Afet farkindalik egitimlerinin her yastaki ögrencilere verilmeye devam edecegi bildirildi.

Kaynak: İHA