Orgeneral Arif Çetin'in Bitlis Ziyareti

Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin Bitlis’te bir dizi ziyaret gerçeklestirdi.

Orgeneral Arif Çetin'in Bitlis Ziyareti
Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, Eren-11 operasyonunda sehit olan güvenlik korucularimizin ailelerine bassagligi dilemek ve üs bölgelerinde bazi incelemelerde bulunmak amaciyla Bitlis’e geldi. Il Jandarma Komutanligi önünde karsilama mangasi tarafindan karsilanan Arif Çetin ve beraberindekiler, Il Jandarma Komutanligi ziyaretinin akabinde Bitlis Valisi Oktay Çagatay’i ziyaret etti.

Bitlis Valiligi önünde Orgeneral Arif Çetin ve beraberinde bulunan Van Asayis Kolordu Komutani Tümgeneral Hüseyin Kurtoglu ile Il Jandarma Komutani Tuggeneral Nail Ilbey’i; Vali Oktay Çagatay ve Bitlis’te bulunan Mülkiye Basmüfettisi karsiladi.

Valilik Seref Defterini imzalayan Orgeneral Arif Çetin, Vali Oktay Çagatay ile hatira fotografi çektirdi. Ziyaret esnasinda bölgede yürütülen askeri faaliyetler ve terör konusunda yürütülen çalismalar hakkinda bilgi alisverisi yapildi.

Daha sonra protokol üyeleri, geçtigimiz günlerde Eren-11 Operasyonunda sehit olan Güvenlik Korucusu Yücel Aki’nin Tatvan Çekmece Köyü Mezarliginda bulunan kabristanini ziyaret ederek dua ettiler. Sehidin ailesine bassagligi dileyen Orgeneral Arif Çetin, sehidin amcasina Türk Bayragi ve Kur’an-i Kerim verdi. Orgeneral Çetin ve protokol üyeleri buradan ayrilarak, Eren-11 operasyonunda sehit olan Güvenlik Korucularidan Cavit Çelik’in, Mus Hasköy Elmabulak Köyünde bulunan aile evine geçtiler.

Orgeneral Çetin sehidin ailesine bassagligi dileyerek sehidin dedesine Türk Bayragi ve Kur’an-i Kerim verdi.

Sehitler için dua edilmesinin akabinde, Siirt sinirinda bulunan Kapitepe Üs Bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Vali Oktay Çagatay, Orgeneral Arif Çetin ve beraberindeki heyet sehidin taziye evinden ayrildilar.

Kapitepe Üs Bölgesinde karsilama mangasi tarafindan karsilanan Orgeneral Arif Çetin, askerleri selamlayarak onlarla sohbet edip moral verdi. Bitlis Il Jandarma Komutani Tuggeneral Nail Ilbey’den Üs Bölgesi ve bölge hakkinda bilgi alan protokol üyeleri de, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle sohbet edip onlara moral verdi. Kapitepe Üs Bölgesinden ayrilarak, Bitlis - Baykan Yolu üzerinde bulunan Gazitepe Üs Bölgesine geçen heyet burada da görev yapan güvenlik güçleriyle sohbet edip onlara moral verdi. Bitlis Il Jandarma Komutani Tuggeneral Nail Ilbey, Vali Oktay Çagatay ve Orgeneral Arif Çetin’e bölgede gerçeklestirilen faaliyetler ve bölge hakkinda brifing sunumu yapti.

Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin ve Asayis Kolordu Komutani Tümgeneral Hüseyin Kurtoglu Siirt ilinde incelemelerde bulunmak üzere ilimizden ayrildilar.
Kaynak: İHA