Marmara Depremi Günden Güne Yaklasiyor

Bolu Mudurnu veri istasyonunda 14 Haziran’da yükselis yasandigini söyleyen Deprem Arastirmacisi Ahmet Yakut, bu durumun olasi bir depremin habercisi oldugunu söyledi. Ayni zamanda Yakut, beklenen Marmara depreminin de günden güne yaklastigini belirtti.

Marmara Depremi Günden Güne Yaklasiyor


Yaptigi analizlerle birçok depremi önceden bilen Deprem Arastirmacisi Ahmet Yakut, olmasi öngörülen depremler ile ilgili açiklamalarda bulundu. Japonlarin üzerinde ugrastigi sistemi, kendisinin de kurdugunu söyleyen Ahmet Yakut, "Ben elektrik-elektronik teknisyeni oldugum için yerdeki degisimlerle ilgileniyorum. Yani faylar üzerindeki ani elektro manyetizma degisimlerini bir nebze de olsa yakalamak adina ugrasiyorum. Bugün Marmara Denizi etrafinda konuslandirilan sismogramlarda da bu böyle. Uzun zamandir Marmara Denizi’ni izliyoruz ama olasi bir Marmara depremine karsi bunlar bize gelecekte olabilecek bütün depremlerin ön parametrelerini vermektedir. Bu cihazi, insanlari bilgilendirmek adina kullaniyorum" dedi.



"Olasi bir deprem yavas yavas yaklasiyor"

Yaklasik 910 parametre kullandigini ifade eden Yakut, "Dünya genelinde çok sayida istasyon var. Bu istasyonlardan biri de Bolu Mudurnu’da bulunan istasyondur. Bu istasyonda 14 Haziran günü saglam bir pik oldu. Yani bu, olasi bir depremin yavas yavas yaklastigini göstermektedir. Ya Kuzey Anadolu fay üstünde özellikle bati bölgesinde 4.5 büyüklügünde bir hareket olacak. Ya da büyük ihtimalle Akdeniz açiklarinda 6 veya üzeri bir deprem olabilir. 15 Haziran ve sonrasina dikkat etmemiz gerektigini söylemistim. Önemli bir süredeyiz. Hissedilir bir deprem yakin zamanda olabilir. Ülkemiz Haziran ayinda 5 ya da üzeri bir deprem yasayabilir" diye konustu.



"Marmara depremi günden güne yaklasti"

Mugla ve Aydin açiklarinin olasi bir depremden etkilenebilecegini belirten Yakut, Marmara depremi ile ilgili ortaya çesitli iddialarin atildigini söyleyerek, "2015 yilinda bir video çekip, bunu sosyal medya hesaplarindan paylasmistim. O dönemde herkes adalar açiklarinda olacak depremden bahsederken, ben Kumburgaz açiklarinda olabilecek bir depremi öngörüyordum. ’6.8 büyüklügünde deprem olabilir’ demistim. Marmara depremi için 2045 deniliyor, 2035 diyorlar. Herkes iyi ya da kötü kendi iddiasini ortaya atiyor. Ben özellikle dogu hareketlerinden sonra Marmara depreminin günden güne yaklastigini düsünüyorum. 2023’e kadar Dogu hareketlerinden sonra Marmara’ya dikkat etmek lazim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA