Kasiyerleri Hedef Alan Dolandirici Denizli'de Ortaya Çikti

Denizli’de marketlere giden bir süpheli ilk olarak kasiyeri oyalarken diger yandan ise verdigi parayi el çabuklugu ile tekrar geri alarak dolandiricilik yaptigi tespit edildi. 8 ilde ayni yöntem ile dolandiricilik yapan sahis yakalanmamak için aracini uzaga park etmek gibi yöntemlere basvurmasina ragmen JASAT timlerinden kaçamadi.

Kasiyerleri Hedef Alan Dolandirici Denizli'de Ortaya Çikti


Denizli’de farkli marketlerden alisveris yapan bir kisi bir yandan kasiyeri lafa tutarak oyalarken diger yandan ise verdigi 100 TL’yi bozdurmasini istiyor. El çabuklugu ile hem verdigi parayi hem de bozdurdugu parayi alarak kayiplara karisiyor. Magdurlarin durumu fark ederek Jandarma ekiplerine bildirilmesi üzerine Jandarmanin dedektifleri olarak bilinen Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) harekete geçti. 16 farkli kamerayi 60 saat süreyle izleyen ekipler dolandiricilik olayinin süphelisinin kimligini ve dolandirildik taktigini belirledi.

Yakalanmamak için her yolu denese de kimligi tespit edildi

Güvenlik kameralarina saniye saniye yansiyan o anlarda alisveris için markete giren süpheli aldigi ürünü kasiyere verirken bir yandan ise lafa tutuyor. O sirada ise 100 TL uzatarak 2 adet 50 TL yapmasini istiyor. Oyaladigi kasiyerden isen hem verdigi 100 TL’yi hem de kasiyerin verdigi 50 TL’yi alarak marketten çikiyor. Yakalanmamak için ise aracini uzak noktaya koymasi ise dikkatlerden kaçmadi. Pamukkale Ilçe Jandarma Komutanligi ve JASAT timlerinin titiz çalismasi sonucu süphelinin ayni yöntemle Konya, Antalya, İçel, Gaziantep, Aksaray, Afyon, Usak’ta birçok noktada ayni yöntemle dolandiricilik yaptigini degerlendiriyor. Ayrica diger ildeki magdurlarin ortaya çikmasiyla sayinin artabilecegi ifade edildi.
Kaynak: İHA