HDP Saldirganinin Baglantilari Tüm Yönleriyle Arastiriliyor

Izmir’de, bir kisinin öldügü HDP Il Baskanligina yönelik silahli saldirinin ardindan gözaltina alinan süphelinin sosyal medyada paylastigi silahli fotograflar dikkat çekerken, emniyetin saldirganin baglantilariyla ilgili çok yönlü arastirmasi sürüyor. Öte yandan süpheli, emniyetteki ifadesinin ardindan sabahin erken saatlerinde adliyeye sevk edildi.

HDP Saldirganinin Baglantilari Tüm Yönleriyle Arastiriliyor
Konak ilçesinde, HDP Izmir Il Baskanliginin bulundugu binaya O.G. isimli bir kisi, dün saat 11.05 siralarinda silahla girdi. O.G.’nin içeriye girmesinin ardindan binadan silah sesleri geldi. Olay yerine çok sayida polis ekibi sevk edilirken bölgede genis çapli güvenlik önlemi alindi. Yapilan incelemelerde saldirganin, içeride bulunan parti çalisani Deniz Poyraz’i öldürdügü belirlendi.

“Kimseye zarar vermedim, bir kisiye ates ettim”

O.G.’nin saldiri sonrasi HDP Il Baskanligi önünde gözaltina alindigi ilk anlarda ise polisle yasamis oldugu diyalog kameralara yansidi. Polisin ne is yaptigi ve ismini sormasi üzerine O.G., “Kemalpasa’da çalisiyordum, istifa ettim. Kimseye zarar vermedim, bir kisiye ates ettim” dedigi görülüyor. Süphelinin, polisle girdigi ilk diyalog sirasinda sergiledigi rahat tavirlari ise dikkatlerden kaçmadi.

"PKK’dan nefret ettigim için..."

Ifadesi alinmak üzere emniyete götürülen O.G.’nin (27), terör örgütü PKK’dan nefret ettigi gerekçesiyle bu olayi gerçeklestirdigini söyledigi ögrenildi. O.G.’nin, "Hiç kimseyi tanimiyorum. Kimseyle de bir baglanti kurmadim. Terör örgütü PKK’dan nefret ettigim için böyle bir sey yapmak istedim. Bina çevresine birkaç kez kesif için gittim. Binaya girdim ve rastgele ates ettim. Ardindan da teslim oldum" dedigi ögrenildi.

Polisin güvenlik önlemleri gece boyunca da sürdü

Öldürülen parti çalisani Poyraz’in cenazesi otopsi yapilmak üzere Izmir Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi. Izmir polisi ise olayin gerçeklestigi HDP Il Örgütü çevresinde yogun güvenlik önlemi alarak bekleyisini gece boyunca da sürdürdü.

Adliyeye sevk edildi

Öte yandan emniyetteki islemleri tamamlanan O.G., sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Ayrica saldirgani il binasi önüne getiren taksi sürücüsünün de emniyette ifadesinin alindigi ögrenildi.

Silahli pozlari dikkat çekti

HDP binasinda silahli saldiri düzenleyen ve bir kisiyi öldüren O.G.’nin elinde silahla sosyal medyada paylastigi pozlar dikkat çekerken, saldirganin baglantilarinin her yönüyle arastirildigi ögrenildi.

Emniyet, olayla ilgili çok yönlü arastirmasini sürdürüyor.
Kaynak: İHA