Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakani Dönmez'den Elektrik Üretimi Degerlendirmesi Açiklamasi

'Artik komsu ülkelere elektrik ihraç eder hale geldik. Ürettigimiz elektrigin neredeyse yarisini da yenilenebilir, temiz enerji kaynaklarindan elde ediyoruz, yerli kaynaklarimizdan elde ediyoruz'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, "Artik komsu ülkelere elektrik ihraç eder hale geldik. Ürettigimiz elektrigin neredeyse yarisini da yenilenebilir, temiz enerji kaynaklarindan elde ediyoruz, yerli kaynaklarimizdan elde ediyoruz." dedi.

Bakan Dönmez, AK Parti Gerze Ilçe Baskanligini ziyareti sirasinda yaptigi konusmada, Türkiye'nin 81 iline dogal gaz ulastirildigini söyledi.

Yurdun dört bir yanina ayrim gözetmeksizin hizmet götürdüklerini vurgulayan Dönmez, elektrik üretiminde de Türkiye'nin kapasitesinin talebin üzerine çiktigina dikkati çekti.

Türkiye'nin artik komsu ülkelere elektrik ihraç eden ülke konumuna geldigini belirten Dönmez, sunlari kaydetti:

"Ürettigimiz elektrigin neredeyse yarisini da yenilenebilir, temiz enerji kaynaklarindan elde ediyoruz, yerli kaynaklarimizdan elde ediyoruz. Burada hakikaten birçok Avrupa ülkesinden daha ileri seviyedeyiz. Temiz enerji kaynaklari açisindan Avrupa'nin 5'inci büyük ülkesiyiz, dünyada da 12'nci siradayiz. Ülkemizin yerli ve yenilenebilir kaynaklarina olan yogunlugunu artirarak enerji ithalatini azaltma yönünde hizlica ilerliyoruz."

Bakan Dönmez, bagimsiz enerji sistemiyle Türkiye'nin daha güçlü konuma gelecegini ifade etti.

Ziyarette AK Parti Sinop Milletvekili Nazim Mavis de bulundu.

Kaynak: AA