Büyükkiliç Türk Kizilay'i Hayir Panayirinda

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Türk Kizilayi Kocasinan, Melikgazi ve Talas Subeleri Kadin Kollari tarafindan Filistin’deki yetimlere destek amaciyla düzenlenen hayir panayirina katildi. Büyükkiliç, “Kizilay bizim yüz akimiz. Sadece ülkemizin degil, sadece Islam âlemine degil, dünya insanligina hizmet eden bir kurum ve kurulusumuz” diyerek, Kayserilileri hayir panayirina davet etti.

Büyükkiliç Türk Kizilay'i Hayir Panayirinda
Esenyurt Mahallesi’nde Mehmet Kürtüncü Camisi’nde Cuma namazini kilan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Cuma namazinin ardindan vatandaslarla bir araya geldi. Daha sonra Baskan Büyükkiliç, Melikgazi Kaymakami Bülent Karacan ve Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu ile birlikte Türk Kizilayi Kocasinan, Melikgazi ve Talas Subeleri Kadin Kollari tarafindan Talas Parasüt Indirme Alani’nda düzenlenen hayir panayirini ziyaret etti. ‘Kizilay Kadinlari Filistin’deki Yetimlere Sahip Çikiyor’ slogani ile 3 gün sürecek olan hayir panayirinda kadinlarla birlikte gözleme pisiren Büyükkiliç, vatandaslara tatli ikraminda da bulundu. Burada açiklamalarda bulunan Baskan Büyükkiliç, “Kizilay bizim yüz akimiz. Sadece ülkemizin degil, sadece Islam âlemine degil, dünya insanligina hizmet eden bir kurum ve kurulusumuz, yaptigi çalismalari takdir ediyoruz, emegi geçenlere dua ediyoruz, her yaptigi faaliyette mutlaka bizim destegimizin olmasi, yaninda oldugumuzu kamuoyu ile paylasmamizin dogru olacagina inaniyoruz” dedi.

Büyükkiliç, Filistinli yetimlere destek olmak için düzenlenen hayir panayiri etkinligine tüm Kayserilileri davet ederek, sunlari söyledi:

“Genç yavrularimizin yapmis oldugu bu güzel organizasyonda yetimlerin elinden tutmak, özelde de Filistinli kardeslerimizin Israil zulmüne karsi direnen ve hayatta kalan yavrularimizi korumak amaciyla annesi, babasi, kardesleri öldürülmüs yetim kalmis yavrularin elinden tutmak, onlarin bir nebze hem acisini paylasmak hem de destek olmak amaciyla Kizilay’imiz bir çalisma yapiyor, gençlerimiz buna destek veriyor. Bu etkinlige herkesi davet ediyoruz. Çok güzel lezzetler var, biz de tattik, tatsinlar, az da olsa destekte bulunsunlar.”

Baskan Palancioglu da dünyanin dört bir yaninda mazlumlarin, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarini giderdigi için Türk Kizilayi’na tesekkür etti. Kizilay’in kadinlari, 17-18 ve 19 Haziran günlerinde açik olacak hayir panayirindan elde edilen geliri Filistinli çocuklarin ihtiyaçlari için kullanacak.
Kaynak: İHA