Ayvalik'ta FETÖ Süphelileri Kaçak Göçmenler Gibi Denizde Yakalandi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinden yasadisi yollarla Yunanistan’in Midilli adasina kaçmaya çalisan Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) süphelisi 7 kisi ile 2 organizatör Sahil Güvenlik tarafindan denizde yakalandi.

Ayvalik'ta FETÖ Süphelileri Kaçak Göçmenler Gibi Denizde Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri, Çiplak ada açiklarinda bir botun Midilli’ye dogru ilerledigi istihbaratini aldi. Hemen harekete geçen ekipler, bottaki 9 kisiyi yakaladi. Ayvalik Ilçe Jandarma Komutanligi’na ve ardindan Ilçe Emniyet Müdürlügüne teslim edilen 9 kisiden 7’sinin FETÖ/PDY silahli terör örgütüne üye olmak suçlarindan kayitlarinin bulundugu ögrenildi. Süphelilerden Y.D. (47), M.U.T. (31), H.E. (31), A.K. (36) ve M.N’nin (34) polislikten ihraç edildigi ve Bylock kullanicisi oldugu tespit edildi.

Yakalanan zanlilardan Büsra K’nin Bylock kullanicisi oldugu, Funda Ö.T’nin ise Bursa’da örgüte ait bir yurtta abla olarak çalismaktan hakkinda dava açildigi ve dosyasinin Yargitay’da oldugu kaydedildi. Zanlinin Ankara’daki özel bir egitim kurumunda Türkçe ögretmenligi yaptigi belirlendi. Ekiplerce yakalanan organizatör M.E.V (25) ve H.E’nin (29) ise ’göçmen kaçakçiligi’ ve ’uyusturucu kullanmak’ suçlarindan dosyalarinin bulundugu bildirildi.

Süphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.
Kaynak: İHA