AK Parti'li Ünal Açiklamasi 'Amerika'dan Medet Uman Bir Muhalefetle Karsi Karsiyayiz'

AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal, “Yapacagini projesini söylemeyen, Türkiye’yi tam bagimsiz büyük Türkiye yapacagi iddiasini asla dile getirmeyen Amerika’dan Joe Biden’den medet uman bir muhalefet ile karsi karsiyayiz” dedi.

AK Parti'li Ünal Açiklamasi 'Amerika'dan Medet Uman Bir Muhalefetle Karsi Karsiyayiz'
Kahramanmaras’ta düzenlenen temel atma programinda konusan Ünal, muhalefetin elinde koca bir liste oldugunu iktidara geldiklerinde Türkiye’nin büyük projelerini durdurup yapilanlari da yikacagini ifade etti.

Muhalefetin siyaset yapmadigini animsatan Ünal, “Siyaset yaptigini söyleyenler, iktidar olma iddiasi olanlar çikip Türkiye’ye dair bir tane proje paylastiklarini gördünüz mü? Bir tane vizyon ve çözüm önerisini duydunuz mu? Ellerinde koca bir liste var, iktidara geldiklerinde yapacaklari koca bir yikim listesi var. Külliyeyi yikacagiz, Kanal Istanbul’u yaptirmayacagiz, üçüncü havaalanini durduracagiz. Türkiye’deki büyük projelere yatirim yapan ülkeleri buradan uyariyoruz’ diyen bir muhalefet akli ile karsi karsiyayiz. Yapacagini söylemeyen projesini söylemeyen, Türkiye’yi tam bagimsiz büyük Türkiye yapacagi iddiasini asla dile getirmeyen Amerika’dan Biden’den medet uman bir muhalefet ile karsi karsiyayiz” dedi.

Siyasetin millet için oldugunu ifade eden Ünal, “Türkiye’nin her türlü gelismesi, büyümesi ve büyük iddiasiyla dalga geçen bir dil kullanan bu anlayisi ben kendi adima siddetle reddediyorum. Bunun bir siyaset olmadigini siyasetin millet için oldugunu söylüyorum. Siyasi görüslere saygimiz var. Siyasi görüseler, bu ülkenin çikari ve menfaati için gecesini gündüzüne katma isidir. Siyaset millet için dertlenme isidir. Hangi siyasi görüsten olursaniz olun. Ama bunlar bu millet için dertlenmiyorlar. Bunlar, bu milletin mücadelesini egemen kilmak için mücadele vermiyorlar. Bunlar eger ABD’den Avrupa’dan demokrasi dileniyorlarsa bunlarin bu millet adina siyaset yaptigini söyleyemeyiz kardeslerim. Türkiye’nin önü açik, bütün bu mücadeleye ve kavgaya ragmen” dedi.

Recep Tayyip Erdogan’in 100 yil sonra Türkiye’yi yeniden güçlü bir ülke haline getirdigini ifade eden Ünal, “Çarsamba günü Azerbaycan’da idik. Pasinyan’in Çildir Ovasi’nda PKK’lilar ile raks ettigi bir yer vardi. Hani diyordu ya Aliyev, ‘Ne oldu Pasinyan raks ediyordun’ dedigi yer. Orada Azerbaycan ve Türk bayraklari dalgalandi, Kafkas ve Türk halk oyunlari oynandi orada. Bunu yapan adama Recep Tayyip Erdogan diyoruz. 100 yil sonra Türkiye’yi yeniden Kafkaslara açan, 100 yil sonra yeniden Kuzey Afrika’ya açan, 100 yil sonra Türkiye’yi yeniden bölgesinde oyun kurucu, söz sahibi ve lider ülke yapan adama Recep Tayyip Erdogan diyoruz. O yüzden bu kadar düsmanlar Recep Tayyip Erdogan’a. Disardakilerin düsmanligini anliyoruz, anlamadigimiz içeridekilerin düsmanligi. Siyasi olarak karsi olabilirsiniz, siyaset rekabet gerektirir dogru ama siyaset düsmanlik gerektirmez. O yüzden bunlarin yaptigina siyaset demiyoruz. Bunlar düsmanlik, nefret ve kinle siyaset yapiyorlar. O yaptiklarina da siyaset degil, yikim siyaseti diyoruz” dedi.

Kaynak: İHA