Trabzon'da Sehit Eren Bülbül Kütüphanesi'nin Açilisi Yapildi

Sehidin annesi Ayse Bülbül: 'Benim yavrum küçük yasta sehit oldu ama sizler de onun acisini unutmadiniz. Herkese duaciyim. Yavrumu unutmayan herkesten Allah razi olsun'

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki Aydinlikevler Imam Hatip Ortaokulu'nda olusturulan kütüphaneye sehit Eren Bülbül'ün ismi verildi.

Tüm Sehit Çocuklari Yardimlasma Derneginin destegiyle olusturulan ve Maçka ilçesinde teröristlerle saglanan sicak temas sirasinda sehit olan 15 yasindaki Eren Bülbül'ün ismi verilen kütüphanenin açilisi yapildi.

Vali Ismail Ustaoglu, törende yaptigi konusmada, sehidin isminin verildigi kütüphaneden faydalanacak çocuklarin Eren'i unutmayacagini ifade ederek, "Eren yavrumuz artik sadece Ayse annemizin yavrusu degil, onu 83 milyonun her birinin evladi olarak görüyoruz ve inaniyoruz." dedi.

Kütüphanelerin ve okumanin önemine de deginen Ustaoglu, sunlari kaydetti:

"Tabii ki kültürlerin olusmasinda ve medeniyetlerin insasinda kütüphanelerin ayri bir yeri vardir. Bu anlamda da istiyoruz ki her bir okulumuzda zengin kütüphanelerde çocuklarimizin istifade edebilecegi güzel ortamlari insa edelim. Bu anlamda da Tüm Sehit Çocuklari Yardimlasma Derneginin, Türkiye genelinde baslattigi ve sayisi da yüzleri, binleri bulan bu güzel hizmetin ilimizde de bugün yine bir okulumuzda açilisini yapiyoruz Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Insallah kütüphanelerimizin devami da gelir."

- "Sehitlerimizin ismini tasiyan 68 kütüphanemiz oldu"

Dernegin genel baskani Meltem Kaya da sehitlerden birinin daha ismini tasiyan kütüphaneyi Trabzon'a kazandirmanin mutlulugunu yasadigini belirterek, "Eren Bülbül'ün ismini tasiyan kütüphaneyi açiyoruz, açmaya da devam edecegiz. Türkiye genelinde sehitlerimizin ismini tasiyan 68 kütüphanemiz oldu. Sehitlerimizin aziz hatiralarini yasatmak, çocuklarimizi dijital ortamdan uzaklastirmak ve arastirarak ögrenmelerini saglamak için bu çalismamiza devam edecegiz. Sehidimiz Eren'in annesi Ayse Bülbül'e de tesekkür ediyorum." diye konustu.

Sehidin annesi Ayse Bülbül ise kütüphanenin açilmasinda emegi geçenlere tesekkür ederek, oglunun ismi unutulmadigi için mutlu oldugunu anlatti.

Bülbül, oglunun isminin yasatildigini gördükçe gururlandigini dile getirerek, "Çok duygulaniyorum. Benim yavrum küçük yasta sehit oldu ama sizler de onun acisini unutmadiniz. Herkese duaciyim. Yavrumu unutmayan herkesten Allah razi olsun. Tüm sehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine de sabir diliyorum." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan, kütüphanenin yapiminda emegi geçenlere il protokolü tarafindan plaket verildi.

Daha sonra Sehit Eren Bülbül Kütüphanesi'nin açilisi gerçeklestirildi. Il protokolüyle kütüphaneyi gezen anne Bülbül, oglunun fotograflarini görünce duygusal anlar yasadi. Açilisa gelen veliler, Bülbül'ü teselli ederek destek verdi.

Okulun ögrencilerinden Emine Durmus, "Kütüphanemize Eren'in ismi verildi. Biz de onun gibi olmaya çalismaliyiz." seklinde konustu.

Sehitle ayni ismi tasiyan ögrenci Eren Üçüncü ise "Eren Bülbül'ün isminin yasatilmasi adina okulumuzda açilan kütüphaneye onun adi verildi. Emegi geçenlere tesekkür ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA