Tokat'ta 3 Isçi Elektrik Akimina Kapildi

Tokat’ta bir tekstil fabrikasinin çati kaplama isinde çalisan 3 isçi elektrik akimina kapilarak yaralandi.

Tokat'ta 3 Isçi Elektrik Akimina Kapildi
Edinilen bilgiye göre olay; Tokat Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bir tekstil fabrikasinda meydana geldi. Tekstil fabrikasinin çati kaplama isinde çalisan isçiler iddiaya göre; tekerlekli 7-8 metre yüksekligindeki iskeleyi iterek elektrik hattinin altina geçirmeye çalisti. Bu esnada iskelenin 380 volt geçen sanayi hattina degmesi sonucu 3 isçi akima kapildi. Yaralanan isçiler Selahattin Çapraz (47), Semih Tasdamar (37), Turgut Akin’a (42) 112 saglik ekipleri müdahale etti. Tokat Devlet Hastanesi ile Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Saglik Arastirma ve Uygulama Hastanesine ambulansla kaldirilan yaralilar tedaviye alindi. Isçilerin genel saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Iskelenin elektrik hattina degmesi sonucu akima kapildilar

Tokat Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ali Çelik, talihsiz bir kaza yasandigini, tek tesellilerinin can kaybi olmamasi oldugunu kaydetti.

Baskan Çelik, çati kaplama isinde çalisan isçilerinde demir iskeleyi elektrik hattinin altindan geçirmeye çalisirken olayin yasandigini belirterek, “Orta gerilim geçen hattan akima kapilmislar. Isin sevindirici tarafi sistem otomatik kaçak oldugu için korumaya almis. Teldeki akim kesilmis, eger teldeki akim bir süre daha devam etseydi arkadaslarimizin hiç birini kurtaramazdik” dedi.

Polis ekipleri olayla ilgili inceleme baslatti
Kaynak: İHA