Sanayi Sektöründen Günde Bin Kisi Asilaniyor

SGK’li ve Bag-Kur’lu çalisanlara asilanma hakkinin verilmesiyle birlikte de Türkiye’de oldugu gibi Eskisehir’de asilama rekorlari kirilmayi baslandi.

Sanayi Sektöründen Günde Bin Kisi Asilaniyor
Eskisehir Sanayi Odasi ve Eskisehir Il Saglik Müdürlügü is birliginden yapilan organizasyonda sanayi çalisanlari sira beklemeden, zaman kaybetmeden Eskisehir Sanayi Odasi Saglik Ofisi tarafindan olusturulan asilama alaninda asi olabiliyorlar. Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Ugur Bilge’nin yakindan takibiyle yapilan asi uygulamasinda günde binden fazla çalisana ulasiliyor.

“Sanayi çalisanlarimizin ayagina asiyi getirmis olduk”

Sanayi sektöründe tüm çalisanlarin talep edilen randevu tarihinde, ESO Hizmet Binasinda asilandigini açiklayan Eskisehir Sanayi Odasi Baskani Celalettin Kesikbas, “Pandeminin basinda çalisanlarimizi ve ihtiyaç sahiplerini maskesiz birakmamak, fahis fiyatlarin önüne geçmek için maske üretimine baslamis bu konuda inisiyatif almistik. Simdi de Il Saglik Müdürümüz Ugur Bilge’nin liderliginde ve gayretiyle sanayi çalisanlarimizin ayagina asiyi getirmis olduk. Odamiz ve Il Saglik Müdürlügümüzün organizasyonunda yapilan asilama çalismasi, pandeminin tüm agir kosullarina ragmen üretimini durdurmayan sanayimize büyük güç katacaktir. Hayatin devamliligi için üretim, üretim için sagligin korunmasi gerekiyor. Diger yandan sanayi sektöründe çalisan mesai arkadaslarimiz aileleri birlikte en az 450 bin kisiye ulasiyor. Bu yüzden sevdiklerimizin korunmasi için de asilanma çalismalarini önemsiyoruz. Sektördeki kardeslerimizin vakit kaybetmeden asilanmasi için yogun gayret içerisindeyiz” dedi.

Kaynak: İHA