Samsun'da Arzu Aygün'ü Öldüren Sanik Müebbet Hapis Cezasina Çarptirildi

Arzu Aygün'ün ailesinin avukati Özlem Sezgin Azal: 'Bekledigimiz bir karardi ve aksi bizim için sürpriz olurdu. Sonuç olarak hak ettigi cezayi aldigi için mutluyuz. Adalet tecelli etmis oldu' Baba Seyfullah Aygün: 'Benim yanginim hiçbir zaman sönmeyecek. Ama müebbet almasi bizi bir nebze de olsa sevindirdi. Fakat ne kadar sevinsek de bizim kizimiz geri gelmeyecek. Kötülüge giden yollarin kapatilmasi lazim'

Samsun'da kaybolduktan 42 gün sonra ölü bulunan 35 yasindaki Arzu Aygün'ün katil zanlisi Muharrem Coskun müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Samsun 1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, maktul Aygün'ün babasi Seyfullah, annesi Semine Aygün ve kizi N.S.S. (15) ile tutuklu sanik Muharrem Coskun'un (38) yani sira taraf avukatlari katildi.

Yargilama sonucu sanik Coskun, müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Arzu Aygün'ün ailesinin avukati Özlem Sezgin Azal, durusmanin ardindan basin mensuplarina yaptigi açiklamada, adaletin tecelli ettigini söyledi.

Tüm Türkiye'nin merak ettigi bir davayi bugün itibariyla sonuçlandirdiklarini belirten Azal, "Sanik Muharrem Coskun müebbet hapis cezasi aldi. Zaten bekledigimiz bir karardi ve aksi bizim için sürpriz olurdu. Sonuç olarak hak ettigi cezayi aldigi için mutluyuz. Adalet tecelli etmis oldu. Dosyada hakkinda iki farkli suçlama daha vardi. Ruhsatsiz silah kullanmak suçundan ayri yargilanacak. Hirsizlik suçundan da beraat aldi. O konu hakkinda da itiraz hakkimizi kullanacagiz." dedi.

Sanigin durusmada bu cinayeti agir tahrik altinda isledigini söylemeye devam ettigini aktaran Azal, "Bu savunmayi kesinlikle kabul etmiyoruz. Zaten dosyalarda da bu cinayetin tasarlanarak islendigi açik sekilde yer aliyor." diye konustu.

- "Kötülüge giden yollarin kapatilmasi lazim"

Aygün'ün babasi Seyfullah Aygün ise "Benim yanginim hiçbir zaman sönmeyecek. Ama müebbet almasi bizi bir nebze de olsa sevindirdi. Fakat ne kadar sevinsek de bizim kizimiz geri gelmeyecek. Kötülüge giden yollarin kapatilmasi lazim. Cinayet islendikten sonra, olay olduktan sonra hiçbir sey çare degil. Önemli olan kötülüge giden yollari kapatmaktan geçiyor. Insallah böyle olaylar bir daha olmaz." ifadelerini kullandi.

Samsun'un Atakum ilçesinde 17 Aralik 2020'de evden ayrildiktan sonra bir daha haber alinamayan Arzu Aygün'ün, Muharrem Coskun tarafindan öldürülüp Terme ilçesi Kozluk Mahallesi'nde ormanlik alana atildigi belirlenmisti. 28 Ocak'ta gözaltina alinan Muharrem Coskun tutuklanmisti.

Kaynak: AA