Salgina Karsi 'Milli Mücadele' Yürüten Hastaneler Günlük Asi Uygulama Kapasitesini Artiriyor

Ankara Sehir Hastanesi Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Garibe Adigüzel: 'Bugüne kadar Kovid19 hastalarini tedavi etmekti milli mücadelemiz. Bugünkü milli mücadelemiz asilama programimizi devam ettirmek' 'Daha önce 50 odamizda uyguluyorduk, yas sinirinin düsmesi ile asi kapasitemizi artirdik. Su an üç hastanemizde daha BioNTech asisi uygulamaya basladik' 'Dün itibariyla baslattigimiz uygulamayla hafta içi 28 bin doz, hafta sonu ise 32 bin doz asi uygulama kapasitesine sahibiz' 'Randevusu gelen bütün hastalarimizi asi olmaya davet ediyoruz. Hiçbir vatandasimiz magdur olmayacak sekilde gerekli altyapiya sahibiz'

BURCU ÇALIK - Kovid-19 salginina karsi toplumsal bagisikligin saglanmasi hedefiyle yürütülen yogun asilama çalismalarinda Ankara Sehir Hastanesi, günlük BioNTech asisi uygulama kapasitesini hafta içi 28 bin doz, hafta sonu ise 32 bin doza çikardi.

Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyesi dogrultusunda Saglik Bakanliginca belirlenen "Kovid-19 Asisi Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsaminda yürütülen asilama programinda yas grubunun düsürülmesi ve yeni meslek gruplarinin da programa dahil edilmesiyle hastaneler ve aile hekimliklerinde yogun bir asilama dönemi basladi.

Türkiye'de bugünden itibaren 35 yas üzeri tüm vatandaslar için de asi randevularini açilirken dün 1 milyon 416 bin 795 doz asi uygulandi.

Asilama sürecinin yogunlasmasi ile Ankara Sehir Hastanesinde de günlük asi uygulama kapasitesinin artirilmasina yönelik yeni uygulamalar devreye alindi.

Hastanenin Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Garibe Adigüzel, yürütülen çalismalara iliskin AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Hastanemizde daha önce 50 odamizda BioNTech asisi uyguluyorduk. Yas sinirinin düsmesi ile asi kapasitemizi artirdik. Su an üç hastanemizde daha BioNTech asisi uygulamaya basladik. Iki hastanemizde poliklinik alanlarimizi mesai sonrasi asi hizmetine açtik." dedi.

- "Hafta içi 28 bin, hafta sonu 32 bin doz uygulama kapasitesine sahibiz"

Ankara Sehir Hastanesi'nin güçlü bir altyapiya sahip oldugunu vurgulayan Adigüzel, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bakanligimizin talimatlari dogrultusunda asilama kapasitemizi artirma gücümüz var. Bugüne kadar Kovid-19 hastalarini tedavi etmekti milli mücadelemiz. Salginla mücadelede geldigimiz noktada asilama programimiz hizli bir sekilde devam ediyor. Bugünkü milli mücadelemiz, asilama programimizi devam ettirmek. Bu dogrultuda dün itibariyla baslattigimiz uygulamayla hafta içi 28 bin doz, hafta sonu ise 32 bin doz BioNTech asisi uygulama kapasitesine sahibiz. Bu kapasiteyi artirma gücümüz de var."

Hastalarin ihtiyaçlari dikkate alinarak yeni planlamalarin yapildigini aktaran Adigüzel, Kovid-19 alanlarinda çalisan personelin de su an asilama hizmetlerine kaydirildigini kaydetti.

Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Garibe Adigüzel, "Randevusu gelen bütün hastalarimizi asi olmaya davet ediyoruz. Hiçbir vatandasimiz magdur olmayacak sekilde gerekli altyapiya sahibiz." diye konustu.

- Bugüne kadar 230 bin doz BioNTech, 58 bin doz Sinovac asisi uygulandi

Öte yandan Ankara Sehir Hastanesinde sadece dün 16 bin doz BioNTech asisi uygulandi.

Türkiye'de bir gündeki Kovid-19 asilamalarinin yaklasik yüzde 1'ini uygulayan Ankara Sehir Hastanesi'nde bugüne kadar toplam 230 bin doz BioNTech, 58 bin doz da Sinovac asisi yapildi.

Kaynak: AA