Normallesme Ile Birlikte Nikah Sayilari Artti

1 Haziran’da baslayan normallesme ile birlikte nikah salonlarinin açilmasiyla, günlük kiyilan nikah sayisinda da artis yasandi. Günlük nikahlarda yogunlugun çok fazla olmaya basladigini söyleyen Kocasinan Belediyesi Nikah Memuru Alper Çandiroglu, “Günlük 25-30 nikah kiyiyoruz” dedi.

Normallesme Ile Birlikte Nikah Sayilari Artti
Günlük kiyilan nikahlarin yaninda aksamlari salonlara da gittiklerini söyleyen Kocasinan Belediyesi Nikah Memuru Alper Çandiroglu, “Normallesmeden önce de bizim nikahlarimiz devam ediyordu. Günde 5-10 arasinda nikahlarimizi kiyiyorduk. Normallesme ile beraber, yogunluk çok fazla olmaya basladi.

Su anda günlük 25-30 nikah kiyiyoruz, aksamlari dügün salonlarinda da 5-6 nikahimiz oluyor. Normalde yarim saatte bir nikah aliyoruz ama su anda yogunluktan dolayi daha kisa sürelerde nikah almaya basladik. Olabildigince vatandasa yardimci olmaya çalisiyoruz ve kimsenin günü aksamasin diye olabildigince almaya çalisiyoruz” dedi.

Belediye önündeki parkta açik havada nikah kiymaya basladiklarini söyleyen Çandiroglu, “Burada Mimarsinan Parki içerisinde belediyemizin yapmis oldugu açik havada nikah salonu seklinde bir olusumumuz var. Burada sosyal mesafeye uygun sekilde çiftlerimizi aliyoruz. Pandemi sürecindeyiz ve normal olarak açik havada olmamiz hem bizim için hem de gelen misafirlerimiz ve çiftimiz için daha iyi oluyor. Nikaha gelecek çiftler istedikleri tarihten önce gelsinler çünkü doluluk oranimiz çok fazla. Nüfus cüzdanlari ve fotograflari hazir olursa biz de burada olabildigince kendilerine yardimci olmaya çalisiyoruz, islemlerini de en kisa sürede bitirmeye çalisiyoruz. Asagi yukari 15-20 dakika gibi bir sürede bütün islemleri bitmis oluyor” ifadelerini kullandi.

(Eren Kan /IHA)
Kaynak: İHA