HDP Es Genel Baskani Sancar'dan Izmir Il Baskanligina Yönelik Saldiriya Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Mecliste bulunan ve bulunmayan bütün siyasi partilerin baskanlariyla en kisa zamanda bir araya gelelim. Gelismeleri birlikte degerlendirelim' 'Bu kirli, kanli ve karanlik oyuna karsi ortak tutumu Türkiye halklarina hep birlikte gösterelim. Bunun için vaktimiz az. Gecikmeye hakkimiz yok'

Halklarin Demokratik Partisi (HDP) Es Genel Baskani Mithat Sancar, partilerinin Izmir Il Baskanligina gerçeklestirilen saldiriya iliskin bütün siyasi partilerin baskanlarina en kisa zamanda bir araya gelme çagrisinda bulunarak, "Bu kirli, kanli ve karanlik oyuna karsi ortak tutumu Türkiye halklarina hep birlikte gösterelim. Gecikmeye hakkimiz yok." dedi.

Sancar, partisinin genel merkezinde düzenledigi basin toplantisinda, "bir kaos plani ve iç çatisma hesabinin devreye sokuldugunu" ileri sürdü.

Acilarinin büyük oldugunu dile getiren Sancar, "Ama demokratik siyasette kararliligimiz da en az öfkemiz ve acimiz kadar kesindir." ifadesini kullandi.

Sancar, siyasi parti baskanlarina çagrida bulunarak, "Mecliste bulunan ve bulunmayan bütün siyasi partilerin baskanlariyla en kisa zamanda bir araya gelelim. Gelismeleri birlikte degerlendirelim. Bu kirli, kanli ve karanlik oyuna karsi ortak tutumu Türkiye halklarina hep birlikte gösterelim. Bunun için vaktimiz az. Gecikmeye hakkimiz yok. Bu ülkenin bu konuda yan çizmeye zamana oynamaya ve oyalamalara tahammülü yok." diye konustu.

- "Izmir il örgütümüzün islerine yardimci olan bir üyemizdi"

Saldirida hayatini kaybeden Deniz Poyraz'in annesinin rahatsizligindan dolayi bir süredir HDP Izmir Il Baskanliginin islerine yardimci olan, Mardin'in Ömerli ilçesi dogumlu bir üyeleri oldugunu söyledi.

Poyraz'in saldiri esnasinda il baskanliginda yalniz oldugunu belirten Sancar, bugün için 40 kisinin katilacagi bir toplantinin planlandigini ancak ertelendigini anlatti.

Sancar, HDP Es Genel Baskani Pervin Buldan ile milletvekilleri, MYK ve Parti Meclisi üyelerinin Izmir'e hareket ettigini, genel merkezde de kriz masasi olusturduklarini kaydetti.

Kaynak: AA