Hamas Lideri Heniyye, Fas Basbakani Osmani Ile Görüstü

Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Heniyye, Fas Basbakani Sadeddin el-Osmani ve Adalet ve Kalkinma Partisi (PJD) yetkilileriyle görüstü.

Fas'in baskenti Rabat'a gelen Heniyye'nin, Basbakan Osmani ve PJD yetkilileri ile bir araya geldigi görüsmede çesitli konular ele alindi.

Fas ziyaretinde ilk olarak Basbakan Osmani ve PJD yetkilileriyle bir araya geldigini belirterek, davet için tesekkür eden Heniyye, "Bu ziyaretin, kardes ülke Fas'tan istenilen ve beklenilen sonuçlarin alinmasina vesile olacagini ümit ediyorum." dedi.

Heniyye, Hamas'in Israil ile son girilen çatismalardan "zaferle" çiktigini kaydederek, diger siyasi partiler ve destekçileriyle de görüsmeler yapacagini ifade etti.

Basbakan Osmani ise "Fas, Filistin meselesini Bati Sahra ile ayni konumda görüyor. Kral, hükümet ve halk dahil tüm Faslilar için çok önemli bir yeri var." ifadelerini kullandi.

Hamas lideri Heniyye'nin, PJD’nin daveti üzerine dün Rabat'a geldigi ve birkaç gün sürecek ziyareti kapsaminda Fas’taki diger siyasi partiler ile de görüsme yapacagi duyurulmustu.

Israil'in Gazze Seridi'ne yönelik 10 Mayis'ta baslayip, 11 gün süren saldirilarinin ardindan Hamas lideri Heniyye, Rabat'a ilk resmi ziyaretini gerçeklestiriyor.

Israil'in Gazze'ye düzenledigi saldirilarda 66'si çocuk, 39'u kadin olmak üzere 254 Filistinli hayatini kaybetmis, 1948 kisi de yaralanmisti.

Kaynak: AA