Gürcistan Uluslararasi Yabanci Yatirimcilar Dernegi'nden TTSO'ya Ziyaret

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasi (TTSO) Baskani Suat Hacisalihoglu, Trabzon'a birçok ülkeden direkt uçuslar yapilmasini desteklediklerini ve bu konuda yapilacak çalismalara katki saglayacaklarini bildirdi.

TTSO'dan yapilan açiklamaya göre, Gürcistan Uluslararasi Yabanci Yatirimcilar Dernegi Baskani Osman Çaliskan, TTSO Baskani Hacisalihoglu'nu ziyaret etti.

Batum aktarmali Tiflis-Trabzon uçak seferlerinin baslatilmasi konusunda yapilan çalismalarla ilgili bilgi veren Çaliskan, bir süre önce Gürcistan'da gerçeklestirilen toplantiya Ak-Air Georgia yetkilileri ve konaklama sektörü temsilcilerinin katildigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Toplantiya katilan taraflar pandemi sonrasinda yaklasan turizm sezonu nedeniyle Batum aktarmali Tiflis-Trabzon karsilikli seferlerinin planlanmasina gerek oldugunu vurguladi. Seferlerin gerçeklestirilmesinin turizm ve özellikle saglik turizmine büyük katki saglayacagi görüsü ortaya koyuldu. Yakin bir zamanda bu uçuslarin planlanmasi konusunda bir çalisma yapilacak." ifadelerini kullandi.

Çaliskan ayrica karsilikli ticaret ve turizm hareketinin yogun olarak yasandigi Trabzon'a Gürcü Kültür Merkezi ve Gürcü lezzetlerinin yer alacagi bir kafeterya açmak için çalismalar yapildigini ifade etti.

Hacisalihoglu da Trabzon'un turizm, ticaret ve lojistik merkezi oldugunu vurgulayarak, Trabzon'a birçok ülkeden direkt uçuslar yapilmasini desteklediklerini ve bu konuda yapilacak çalismalara katki saglayacaklarini belirtti.

Kaynak: AA