Eyüpsultan'da Sürekli Patlayan Kablolar Mahallenin Kabusu Oldu

Eyüpsultan Pirinççi köyü’nde iddiaya göre, sanayi isletmesinin kurulmasinin ardindan köydeki kablolar patlamaya basladi. Bölgede yasayanlar sanayi isletmesi nedeniyle elektrik kablolarinin 4 yildir patlayarak tutustugunu iddia ederek magdur olduklarini söyledi. Alev alarak patlayan trafolar ise ise cep telefonu kamerasi ile görüntülendi.

Eyüpsultan'da Sürekli Patlayan Kablolar Mahallenin Kabusu Oldu
Olay sabah saatlerinde Pirinççi köyü’nde Genç Osman Sokak’ta yasandi. Mahallenin elektrik ihtiyacini karsilayan ana hattin geçtigi kablolar sabah saatlerinde büyük bir gürültü ile patlayarak alev aldi. O anlar ise vatandaslar tarafindan cep telefonu kamerasi ile görüntülendi. Köyde yasayan vatandaslar, elektrik kablolarinin 4 yildir patlayarak tutustugunu ve köyde 2 bin kisinin bu magdur oldugunu iddia etti. Öte yandan çocuklar ise korkudan köyde oynayamadiklarini söyledi.



“Buradaki sanayi mahallenin elektriginin sürekli olarak kesilmesine neden oluyor”

Mahallede yasayan Mustafa Koto, "Buraya kocaman bir sanayi yapildi fakat mahallenin elektriginin sürekli olarak kesilmesine neden oluyor. Sanayi yapildiysa neden oraya ayri bir elektrik hatti vermiyorlar. Kesinti nedeniyle dolaplarimizda ki yiyeceklerimiz bozuluyor. Bize yazik, günah degil mi? Sanayi kurup para kazaniyorsaniz bari kendi elektrik santralinizi de kurun. Biz de bu dertten kurtulalim” dedi.



“Mahallede yasayan yaklasik 2 bin kisi magdur kaliyor”

Torunlarinin korktugunu söyleyen Behçet Basça, "Biz yapilan sanayiye karsi degiliz ama elektriginin ayri olarak verilmesi gerekiyor. Çünkü bizim elektrigimiz sürekli olarak kesiliyor ve çocuklarimiz ise korkuyor, yasanan elektrik kesintileri nedeniyle. Mahallede yasayan yaklasik 2 bin kisi magdur kaliyor. Bu insanlara günah degil mi? Sürekli kablolar yaniyor, gelip degistiriyorlar sonra tekrar yaniyor buraya büyük bir trafo koysunlar. Benim torunlarim sabah patlama sesini duyunca ‘Dede korkuyoruz’ diyerek bana sariliyorlar. Günah degil mi?” diye konustu.



“Kardeslerim korkudan evde duramiyorlar”

Kapinin önünde oyun bile oynayamadiklarini belirten Cemre Sen, "Aksam saatlerinde genelde patlama oluyor korkuyoruz. Kardeslerim korkudan evde duramiyorlar. Disariya da çikamiyoruz, kapimizin önünde bile oynayamiyoruz. Elektriklerimiz sürekli olarak kesiliyor” seklinde konustu.



“4 senedir yaptigimiz mücadelede çözüme gidiyoruz ancak bir türlü sonuç alamiyoruz”

Mahalle Muhtari Ali Yazici, "Yaklasik 4 senedir devam eden bir sikintimiz var ve bir türlü bu konuda bir yol alamadik. Ayda 3 ya da 4 defa kablolarimiz yaniyor. Gelip yapiyorlar tekrar yaniyor. Mahallemizde agir sanayi isletmesi var. Bu nedenle mahalledeki tesisat yükü kaldirmiyor. 4 senedir yaptigimiz mücadelede çözüme gidiyoruz ancak bir türlü sonuç alamiyoruz. Önceki gün üst tarafta yanan kablolar tamir edildi. Bugün ise buradaki kablolar yandi bütün mahallede elektrikler kesildi. Çocuklar internete girecekler veya ders yapacaklar ama elektrik ve internet yok yanan elektrik kablolari telefon ve internet kablolarinin da yanmasina neden oldu. Bu konuda bir an önce çözüm istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA