Çocugu Iskence Gören Acili Baba IHA'ya Konustu

Kayseri’de iddiaya göre annesinin zorla sigara ve hap içirerek iskence yaptigi 3 yasindaki çocugun babasi, yasadigi olaylari Ihlas Haber Ajansi’na anlatarak, “Bugün benim çocugum ölmüste olabilirdi. En sonunda 2 gün önce bana video atarak ‘çocugunu öldürecegim’ dedi. Bende hemen bu videoyu emniyete gönderdim” dedi.

Çocugu Iskence Gören Acili Baba IHA'ya Konustu
Edinilen bilgiye göre, baba T.Ö. 4 yil önce Ö.Ö. ile dini nikah kiydi. Daha sonra isi nedeniyle Ingiltere’ye giden T.Ö. iddiaya göre, 3 yasindaki oglu Y.T.’ye annesi tarafindan iskence edildigini ögrendi. Baba T.Ö. durumu polise bildirdi. Ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri anne Ö.Ö.’nün Kayseri’de oldugunu belirledi. Kayseri Il Emniyet Müdürlügü ekipleri Anne Ö.Ö.’yü Talas ilçesinde gözaltina aldi. Emniyetteki islemlerin tamamlanmasinin ardindan adliyeye çikarilan Ö.Ö., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ö.Ö.’nün ifadesinde suçlamalari reddettigi ögrenildi. Çocuk Y.T. ise devlet korumasi altina alindi.

“ÇOCUGUM ÖLEBILIRDI”

Anne Ö.Ö.’nün tutuklanip, çocugunun da devlet korumasi altina alinmasinin ardindan rahat bir nefes aldigini söyleyen T.Ö. ise, basindan geçen olaylari IHA’ya anlatti. T.Ö., “1.5 yildir Ingiltere’de yasiyorum. Bugün bir annenin çocuguna sigara ve ilaç içirip iskence yaparak gündeme gelen çocugun babasiyim. Bundan 4 yil önce Öznur ile nikah yaptik. Geçmisini bilmedigim halde sadece bir evlilik yaptigini biliyordum. Megerse benden önce 1 resmi nikahli, 2 ayri kisiyle de benim gibi evlenmis. Hirsizmis, dolandiriciymis. Benim bunlardan haberim yoktu. Benim yanima geldiginde bunlar arastirarak ögrendim” dedi.



“1.5 YILDIR BU ÇOCUGA YAPMADIGI ISKENCE YOKTUR”

T.Ö., "Buraya gelmeden önce bu kadin 8 aylik hamileydi. Simdi 8 aylik hamile olan bir kadin dogurur ama bu çocuk ortada yok. Bu da içimde bir süphe birakti. Bu çocugumu da benden habersiz baska bir adamin adina kaydettirmis. Bütün devlet yetkililerine sesleniyorum, lütfen benim çocugumu bana teslim edin. Bu kadin benim yanimdayken çocugumla beni tehdit ediyordu. ‘Bana bu kadar para vermezsen bu çocugu öldürecegim, sana ciger acisi yasattiracagim’ diyordu. Bende her seye katlandim. Çünkü sonuçta benim çocugum ortada ve birakmam olmazdi. Öyle bir niyetim olsaydi, çocuguma bakmamak gibi bir niyetim olsaydi, bakmazdim. Ayda 10 bin TL ona para gönderiyordum. Yaptigi isleri ailesine bildirdigimde bana ‘kizimiz öyle bir sey yapmaz’ diyordu. Kizin yaptigi islerin delilleri bende vardi. ‘Bir baba olarak ben nasil çocuguma sahip çikiyorsam, sizde kiziniza sahip çikin’ diye uyardim. Kimse beni dinlemedi” dedi.



“MÜEBBET HAPIS CEZASI ALMASINI ISTIYORUM”

T.Ö., “En sonunda 2 gün önce bana video atarak ‘çocugunu öldürecegim’ dedi.

Bende hemen bu videoyu emniyete gönderdim. Onlarda gereken seyleri yaptilar. Suanda çocugum esirgeme kurumunda, bu kadinda hak ettigi girdi. Böyle bir kadinin müebbet hapis cezasi almasini istiyorum. Bugün benim çocugum ölmüste olabilirdi. Eger müdahale etmeseydim o çocuk topragin altindaydi. Yardimci olan herkese tesekkür ederim” ifadelerini kulandi.

(Ali Göç/IHA)
Kaynak: İHA