Büyüksehir'den 31 Ilçedeki Muhtarlara 'Konya Bulusmasi'

Konya Büyüksehir Belediyesi, 28 ilçedeki mahalle muhtarlarina Konya programi, sehir merkezindeki muhtarlara ise Aksehir ve Beysehir programi düzenliyor.

Büyüksehir'den 31 Ilçedeki Muhtarlara 'Konya Bulusmasi'
Konya Büyüksehir Belediyesi, Konya Muhtarlar Bulusmasi kapsaminda 28 ilçenin mahalle muhtarlarina Konya sehir gezisi, merkezdeki muhtarlara ise Aksehir ve Beysehir gezisi düzenliyor. Program kapsaminda Beysehirli muhtarlarla bir araya gelen Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, 2014 yilindan itibaren özellikle merkez disindaki ilçeler için yogun bir çalisma içinde olduklarini ifade ederek, sorunlarini çözmek için çaba sarf ettiklerini vurguladi. Baskan Altay, “Pandemiye ragmen iki yildir hiç ayagimizi gazdan çekmedik, hatta bu yil geçen yilin neredeyse bir buçuk kati kadar is yapiyoruz. Daha fazla sahadayiz. Özellikle Beysehir’de iki önemli önceligimiz var. Birincisi, Içeri Sehir Mahallesi’nin düzenlenerek turizme kazandirilmasi. Çünkü Konya-Antalya Yolu’nun açilmasiyla çok ciddi bir araç trafigi olacak. Böylece Beysehir’deki geliri artirmayi arzu ediyoruz. Ikinci konu da Beysehir Gölü’nün temiz tutulmasi. Bölgede 79 mahallede önemli bir çalisma yaptik. Insallah 5 yil sonunda göle insan kaynakli aritilmayan hiçbir atik su desarj edilmeyecek. Beysehir Gölü’nü korumak hepimizin görevi. Bunun disinda yollarla ilgili ve sosyal çalismalarla ilgili çalismalar zaten yürütüyoruz. Insallah 2024’e kadar da birlikte çalismaya devam edecegiz.” diye konustu.

Bütün muhtarlara ayri ayri tesekkür eden Baskan Altay, “Çünkü her gittigimiz ilçede nezaketiniz, zarafetiniz, Konya’ya örnek davranisiniz bizi çok mutlu ediyor. Hz. Mevlana’nin gölgesinde bu sehir Selçuklular’dan beri kadim bir kültüre sahip. Anadolu irfaninin en önemli özelliklerini hepiniz tasiyorsunuz. Bu sehre hizmet etme serefi verdigi için Rabbimize ne kadar dua etsek azdir” diye konustu.

Konya Muhtarlar Dernegi Baskani Hamdi Demir ve Beysehir Muhtarlar Dernegi Baskani Metin Metli de gerçeklesen bulusma sebebiyle Baskan Altay’a tesekkür etti. Muhtarlar, rehberler esliginde Istiklal Harbi Sehitleri Abidesi, Konya Panorama Müzesi, Mevlana Müzesi, Konya Bilim Merkezi, Kalehan Ecdat Bahçesi’ni ziyaret ederek bilgi aliyor. Konya Büyüksehir Belediyesi, belirlenen planlama dogrultusunda 28 ilçedeki muhtarlara sehir merkezinde programlar düzenleyecek. Merkezdeki muhtarlar ise Beysehir ve Aksehir ilçelerini ziyaret edecek.
Kaynak: İHA