Baskan Yücel Açiklamasi 'Rus Heyetinin Iyi Notlar Verecegini Düsünüyorum'

Rusya Federasyonu’ndan Türkiye’deki tatil bölgelerindeki sihhi ve epidemiyolojik durumu yerinde incelemek amaciyla gelerek Antalya’da temaslara baslayan heyet ile ilgili konusan Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, “Turizm sezonunun açilmasi yönündeki çalismalar kapsaminda bu bölgeye gelen misafirlerimizi en iyi sekilde hizmet verecek duruma geldik. Gelen Rus heyetinin bunlari görerek iyi notlar verecegini düsünüyorum” dedi.

Baskan Yücel Açiklamasi 'Rus Heyetinin Iyi Notlar Verecegini Düsünüyorum'
Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un uçus yasaginin kaldirilmasi için Rusya’da temaslarda bulunmasinin ardindan Rusya’dan bir heyetin Türkiye’ye gelmesi kararlastirildi. Türkiye’ye bu sabah gelen Rus heyet, Antalya’da otel ve tesislerde alinan Covid-19 tedbirlerini yerinde incelemeye basladi.

Gelen heyet ile ilgili açiklamalarda bulunan Alanya Belediyesi ve Alanya Turizm Tanitma Vakfi (ALTAV) Baskani Adem Murat Yücel, “Biz ülke ve millet olarak dünyadaki turizm degerlerini koruyan ilk 5 arasinda yer aliyoruz. Tabii ki dünyanin basta olmak üzere ülkemiz ve bölgemizde pandemi sürecinde turizm açisindan oldukça etkilendik. Uluslararasi uçuslarin kapatilmis olmasiyla baslayan kötü süreç, geçen zaman dilimi içerisinde iyiye dogru gitmektedir. Su an için vaka sayilarinin düsmüs olmasi ve asilamanin da yüksek derece olmasi olumlu sonuçlar veriyor. Bizler de yöre olarak turizm sezonunun açilmasi yönündeki çalismalar kapsaminda bu bölgeye gelen misafirlerimizi en iyi sekilde hizmet verecek duruma geldigimizi düsünüyorum” dedi.



“Tüm misafirlerimizi buraya davet ediyorum”

Gelen Rus heyetinin iyi notlar verecegini aktaran Baskan Yücel, “Gelen heyetin buradaki korona sürecinin hizli bir sekilde normallesmeye gittigini görerek iyi notlar verecegini düsünüyorum. Bu bölgede yasayan ve turizmden geçimini saglayan vatandaslarimiz açisindan da bir umut olacagini düsünüyorum. Bizler de elimizden gelen hassasiyeti gösterip, Rus misafirlerimizi agirlayacagiz. Tüm misafirlerimizi buraya davet ediyorum” diye konustu.



ALTID Baskani Burhan Sili: “Olumlu karar çikacagini düsünüyorum”

Türkiye Turizm Gelistirme Ajansi (TTGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yönetim kurulu üyesi ve Alanya Turistik Isletmeciler Dernegi (ALTID) Baskani Burhan Sili ise dün aksam itibariyle Rus heyetinin Türkiye’ye geldigini belirterek sunlari söyledi:

“Gelen Rus heyeti bugün programlarina basladi.

Heyetin içerisinde hem konusunda uzman profesörler hem de devlet görevlileri var. Sabah itibariyle baslayan program kapsaminda yapmis olduklari talepler de yerine getirildi.

Nihayetinde heyet geri dönüp raporlarini sunduktan sonra Türkiye’nin Rusya arasindaki uçus trafiginin tekrar baslamasini öngörüyoruz. Bu isin baslayacagi noktasinda herkes çalismalarini yürütüyor. Bir diger taraftan Rusya’da bulunan tur operatörleri ve tatil satisi yapan isletmeler de Türkiye’nin açilmasini istiyor. Çünkü özellikle Antalya bölgesi Rus turistin inanilmaz derecede talep ettigi ve gelen misafirlerin de buradan memnun ayrildigi bölge. Bunlarin akabinde olumlu bir karar çikacagini düsünüyorum.”

Heyet, önümüzdeki 3 gün boyunca Belek’teki turistik tesisleri, ören yerlerini, seyahat acentelerini gezecek, alinan önlemleri yerinde görecek. Rus heyet, incelemeleri isiginda hazirlayacagi raporunu bu hafta içinde açiklayacak ve bu raporun Rusya ile Türkiye arasindaki turizm uçuslarinin baslatilmasi kararinda etkili olmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA