5 Ilde 580 Milyon TL'lik Elektrik Yatirimi

Yesilirmak Elektrik Dagitim A.S.(YEDAS), sorumluluk sahasindaki Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde yilsonuna kadar toplam 580 milyon liralik yatirim gerçeklestirecek.

5 Ilde 580 Milyon TL'lik Elektrik Yatirimi
Bölgenin gelisimine katki saglayacak yatirim çalismasi hakkinda açiklamalarda bulunan YEDAS Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, 2021 yilinda toplam 580 milyon liralik yatirim yapmayi planladiklarini belirterek, “Hizmet verdigimiz 5 ilde yogun bir sekilde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Kuruldugumuz zamandan bu güne kadar uluslararasi standartlarda elektrik dagitim kalitesi vermeyi hedefleyen YEDAS, bu kapsamda sebeke yapisinda, teknoloji, Ar-Ge faaliyetlerinde ve çagri merkezi alaninda yenilikçi uygulamalar ve yatirimlarla gelismesini sürdürdü. Bu kapsamda 2020 yilinda 356,5 milyon TL yatirim harcamasi gerçeklestirdik” dedi.



“Tüm bölgeye kesintisiz enerji”

’2021 Yili Tesis Yatirim Plani’na deginen Genel Müdür Hasan Yasir Bora, “Bu yatirimin büyük orani transformatör ilavesi havai hat yatirimlarini kapsiyor. 2.666 kilometre havai ve 176 kilometre yeralti olmak üzere Alçak Gerilim (AG) ve Orta Gerilim (OG) sebeke, 98 kilometre aydinlatma, 431 adet trafo tesisi ve 115 adet beton kösk tesisi bu yatirim plani kapsaminda hayata geçirilecek. Merkez ilçeler ve kirsaldaki gerilim düsüm sorunlarina öncelik vererek enerjinin en uç noktadaki kullaniciya kadar kesintisiz ve sürekli dagitimina yönelik planlamamizi olusturduk. Bu kapsamda tüm ihaleler yapildi. Yil boyunca aylik 700 kisiye yaklasan çalisan ile yatirimlarimizi sene sonuna kadar tamamlayacagiz” diye konustu.



“Hizmet kalitemiz artiyor”

Hizmet kalitesinin her geçen gün arttigina deginen Hasan Yasir Bora, son olarak sunlari söyledi:

“Gerçeklestirdigimiz yatirimlarla müsterilerimize ‘kaliteli ve kesintisiz’ elektrik enerjisi hizmeti sunarak sürdürülebilirlik ve müsteri memnuniyeti temelinde olusturdugumuz ‘yenilikçi uluslararasi kurumsal yapimiz’ ile 2021 yili yatirim hedefine emin adimlarla ilerliyoruz. Bunun için çok hassas çalismalar ve belirli kriterlere, puanlamaya göre önceliklendirme yapiyoruz. Her sene artan yatirim tempomuz ile çok kisa sürede bölgenin tüm ihtiyacini karsilayacagiz. YEDAS, öngörülen tüm yatirimlarini en kisa süre içerisinde hayata geçirecektir. Hizmet kalitesini artirma hedefimiz dogrultusunda çalismalarimizi sürdürüyoruz.”
Kaynak: İHA