MAZLUMDER'den Misir'daki Idam Kararlarina Tepki

MAZLUMDER, Misir'da darbe karsiti 12 kisi hakkinda verilen idam cezasinin onanmasini kinadi.

MAZLUMDER'den yapilan açiklamada, Misir'da, Rabiat'ul Adeviyye Meydani'ndaki darbe karsiti gösteriler nedeniyle idama mahkum edilen kisilerden 12'si hakkindaki kararin, 14 Haziran'da Yargitay tarafindan onaylandigi hatirlatildi.

Açiklamada, karari onaylanan kisiler arasinda Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ile Müslüman Kardesler liderlerinden Safvet Hicazi'nin de yer aldigi, ayni davada yargilanan 32 kisinin idam cezasinin ise müebbet hapse çevrildigi aktarildi.

???????Darbe mahkemelerinin insanlik tarihinin yüz karasi oldugu belirtilen açiklamada, "Bu mahkemelerde kararlar bastan bellidir, bu yüzden hiçbir insan hakki tanimamakta ve masumiyet karinesi, adil yargilanma hakki gibi temel haklari açik bir sekilde ihlal etmektedir. Sistem darbeyle is basina gelenin elinde oldugu için hak arama yollari da tikalidir. Darbelerin ürettigi haksizliklara karsi durmanin tek yolu, bütün darbelere ve darbecilere karsi durmaktan geçmektedir. MAZLUMDER olarak, bütün darbeleri ve darbecileri kiniyoruz." ifadeleri kullanildi.

Kaynak: AA