Kütüphaneler Daire Baskani Tuglu, 'Kütüphaneler Üniversitenin Kalbidir'

Bir üniversitede en önemli yerlerden birinin kütüphane oldugunu belirten Cumhurbaskanligi Kütüphaneler Daire Baskani Ayhan Tuglu, “Kütüphaneler üniversitenin kalbidir. Firat Üniversitesi’nde yeni yapilan kütüphaneyle de onu gördüm. Insallah içerik de zenginlestirilerek daha güzel, bölgenin iyi bir kütüphanesi olur diye umut ediyoruz” dedi.

Kütüphaneler Daire Baskani Tuglu, 'Kütüphaneler Üniversitenin Kalbidir'
Cumhurbaskanligi Kütüphaneler Daire Baskani Ayhan Tuglu, yarin saat 14.00’da Firat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilecek “Pandemi Sürecinde Kütüphaneler ve Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi” konulu söylesiyle de Elaziglilarla bulusacak. Baskan Tuglu öncesinde Firat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas’i ziyaret etti.

Çok güzel bir kütüphanenin Firat Üniversitesi’ne kazandirildiginin altini çizen Daire Baskani Ayhan Tuglu, “Çok güzel bir kütüphane olmus. Birçok ili gezdik. Son dönemde yapilan en iyi kütüphanelerden biri diyebilirim. Insallah ögrenciler en iyi bir sekilde faydalanabilirler. Bir üniversite ‘Kütüphane Üniversitedir’ diye yillarca reklam yapti. Suanda baktigimizda da hakikaten bir üniversitede en önemli yerlerden biri kütüphanedir. Kütüphaneler üniversitenin kalbidir. Firat Üniversitesi’nde yeni yapilan kütüphaneyle de onu gördüm. Insallah içerik de zenginlestirilerek daha güzel, bölgenin iyi bir kütüphanesi olur diye umut ediyoruz” diye konustu.

Gerçeklestirilecek programa da deginen Tuglu, “2020 yili subat ayinda Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi açildi. Son yillarda cumhuriyet tarihinin Türkiye’de yapilan en büyük kütüphanesi. Sadece bir kütüphane degil, bir yasam merkezi. Dinleyicilerimize kütüphane hakkinda detayli bilgiler sunacagiz. Türkiye’ye ne tarz hizmetler sunuyoruz onlardan bahsedecegiz” seklinde konustu.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktas da gerçeklestirilen ziyaret nedeniyle Tuglu’ya tesekkür ederek, ziyaret anisina hediye takdiminde bulundu.
Kaynak: İHA