Kahramanmaras'in Afsin Ilçesinde Gazze Için Yardim Kampanyasi Baslatildi

Kahramanmaras'in Afsin ilçesinde Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfi, tarafindan "Gazze'ye Umut Ol" sloganiyla yardim kampanyasi baslatildi.

Filistin'e destek için baslatilan yardim kampanyasi için vakifin Pinarbasi Mahallesi'nde bulunan binasinda basin toplantisi düzenledi.

Toplantida konusan IHH Insani Yardim Vakfi Afsin Temsilcisi Durdu Özkök, Israil saldirilarindan dolayi Filistin halkinin zor günler geçirdigini söyledi.

Filistin halkinin abluka ve ekonomik sikintilarin yani sira birçok zorlukla mücadele ettigini belirten Özkök, sunlari kaydetti:

"Yasam alanlari ve siviller hedef alinmaya devam ediyor. Yasananlar sebebiyle acil olarak saglik, barinma ve gida gibi birçok alanda yardima ihtiyaç var. Evler ve su sebekeleri zarar gördü. Yaklasik 10 bin ev susuz kaldi. Ayrica bölgeye malzeme ve yakit girisine izin verilmiyor. Saatlerce elektrik kesintisi yasanan Gazze'de hastane hizmetleri yakita bagli. Gelin Gazze'de ihtiyaç sahiplerine yardimci olalim. Yapilacak küçük bir yardim bir kisinin hayatini kolaylastirabilir. Bizlere ihtiyaçlari var. Onlar orada tüm ümmeti Muhammed'in izzeti olan Mescid-i Aksa’yi korumak adina zulme ugrarken bir Müslüman olarak üzerimize düsen neyse onu yapmaliyiz. Yardimsever Afsin halkimizin da bu kampanyaya desteklerini bekliyoruz."

Kaynak: AA