Iranli Ve Türk Emlakçilar Istanbul'da Bulusacak

Merkezi Antalya'da bulunan Bilban Grup tarafindan organize edilen Uluslararasi B2B Iran ve Türkiye 3. Emlak ve Yatirim Proje Görüsmeleri, Istanbul'da yapilacak.

Bilban Grup Yönetim Kurulu Baskani Gönül Bilban, AA muhabirine, ilkini 2019'da düzenledikleri organizasyonun ikincisini, geçen yil Istanbul'da yaptiklarini ve verimli bir çalisma gerçeklestirdiklerini söyledi.

Organizasyonun üçüncüsünü de 3-5 Agustos'ta yine Istanbul'da yapacaklarini anlatan Bilban, organizasyon ile Türk gayrimenkul sektörü temsilcileri ile Iran emlak sektörü profesyonellerini bir araya getireceklerini kaydetti.

Geçen yil yapilan organizasyon sonrasinda yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ragmen Iranlilara konut satisinin arttigini dile getiren Bilban, sunlari söyledi:

"TÜIK'in verilerine göre Türkiye genelinde 2020'nin subat ayindan bugüne en çok satis yapilan ülke Iran. Bu yil da ilk dört ayda Iranlilara 2 bin 156 konut satildi. Türkiye'nin yabanciya konut satisinda Iranlilari zirveye tasiyan ve toplam satislarin yaklasik yüzde 20'sini gerçeklestiren lisansli Iranli emlakçilar ile Türk insaat ve emlak sektörüne yön veren firmalar üçüncü kez bulusacak."

Organizasyona Iran Emlak Federasyonuna kayitli lisansli 100 emlak firmasi ve Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatirim yapmak isteyen Iranli is insanlarinin katilacagini belirten Bilban, birebir randevulu toplanti sistemi ile katilimcilarin dogru is ortagini bulmalarinin saglanacagini ve etkinlik boyunca 4 bin randevu planlandigini aktardi.

Iran'da lisansli emlakçilarin, Iran Emlak Federasyonuna ve ilgili bakanliga bagli olarak çalistigi bilgisini veren Gönül Bilban, sözlerini söyle sürdürdü:

"Iranlilar en küçük bir kira sözlesmesini ve yillik yenilemesini dahi lisansli emlakçilar araciligiyla yapiyorlar ve devlet güvencesi ile kendilerini garanti altina aldiklarindan önceligi her zaman kendi ülkelerindeki emlakçilara veriyorlar. Biz de bu organizasyona katilacak lisansli emlak firmalarini 19 premium bölgeden seçtik. Türkiye'den konut veya isyeri satisinda toplam cirolari minimum 10 milyon dolar ve üstü olan bu firmalarin kontrolü de belli kurumlarca önceden yapildi."

Bilban, Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün seçkin ve prestijli insaat firmalarinin katilacagi organizasyon için basvurularin basladigini bildirdi.

Kaynak: AA