GÜNCELLEME - ABD Baskani Biden Ile Rusya Devlet Baskani Putin Arasindaki Zirve Cenevre'de Basladi

Zirvenin 4 saat sürmesi ve görüsmenin ardindan Putin'in TSI 18.45'te, Biden'in TSI 20.00'de ayri ayri basin toplantisi düzenlemesi bekleniyorABD BASKANI BIDEN'IN AÇIKLAMASI EKLENDI

GÜNCELLEME - ABD Baskani Biden Ile Rusya Devlet Baskani Putin Arasindaki Zirve Cenevre'de Basladi
ABD Baskani Joe Biden ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin arasindaki zirve, Isviçre'nin Cenevre kentinde basladi.

Cenevre'de, Kasim 1985'te dönemin ABD Baskani Ronald Reagan ile eski SSCB Devlet Baskani Mihail Gorbaçov arasinda yapilan tarihi zirveden 36 yil sonra, ABD-Rusya zirvesi heyecani yasaniyor.

Iki lider zirvenin yapilacagi Leman Gölü (Cenevre Gölü) kiyisindaki Parc de La Grange villasina TSI 13.25 sularinda geldi.

Görüsme öncesi kisa açiklama yapan Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, ABD Baskani Joe Biden’a sahsen görüsme girisimi için tesekkür ederek “Uzun bir yolculuk yaptiniz, çok çalistiniz. Ancak Rus-Amerikan iliskilerinde en yüksek seviyede ele alinmasi gereken birçok sorun birikti. Görüsmemizin yapici geçecegini umuyorum.” ifadelerini kullandi.

ABD Baskani Biden da Putin ile iki ülke arasindaki is birligi ve karsilikli menfaat alanlarini belirlemeye çalisacaklarini belirterek "Yüz yüze görüsmek her zaman daha iyidir." dedi.

Dört saat sürmesi beklenen görüsmenin ardindan Putin'in TSI 18.45'te, Biden'in ise TSI 20.00'de ayri ayri basin toplantisi düzenlemesi bekleniyor.
Kaynak: AA