Gelecegin Bilgisayar Mühendisleri Bursa'da Ücretsiz Veri Egitimi Alacak

Bursali veri yedekleme merkezi firmasi PENDC, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden 10 Bilgisayar Mühendisligi ögrencisine ücretsiz uygulamali egitim verecek.

Gelecegin Bilgisayar Mühendisleri Bursa'da Ücretsiz Veri Egitimi Alacak
Üniversite ögrencilerinin mesleki uygulama imkâni ile bulusturulmasi amaciyla PenDC Yönetim Kurulu Baskani Erdem Murat Ünal veErzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Recep Sadeler, Uygulamali Mühendislik Egitimi Protokolü’ne imza atti. Bilgisayar Mühendisligi Bölümü’nden 10 ögrenci,PenDC’de beceri ve deneyimlerini gelistirebilecek.

Teori, pratikle bulusacak

PenDC’nin ögrencilerin egitim donanimlarini artiracak teknolojiler üreten üniversitelerile her türlü is birligine açik oldugunu belirten Erdem Murat Ünal, “Teknolojinin gelismesi ile birlikte ezberlerin bozuldugu bir döneme girdik. Böyle bir süreçte mühendislik fakültelerinin degerinin artmayadevam edecegini düsünüyorum. Hayatimizin her alaninda imzasi olan mühendisler, gelecegimizin tasariminda da büyük rol oynuyor. Mühendislik egitiminde teorik bilgilerin ötesinde uygulamali egitime de agirlik verilmesi gerekiyor. Bu düsünceden hareketle imzaladigimiz protokol çerçevesinde, sanayi sehri Bursa’mizda ögrencilerimizi is hayatiyla bulusturmayi amaçliyoruz. 20 yillik tecrübemiz sayesinde ögrencilerimize son teknoloji ile donatilmis merkezimizde egitim vermek bizi onurlandiracak. Veri yedeklemede efektif ve yenilikçi sonuçlar sunan firmamizda, profesyonel egitim çalismalarina yenilerini ekleyecegiz” ifadelerini kullandi.

Kalifiye personel yetistirilecek

PenDC’nin üniversiteye katkilarindan dolayi çok mutlu olduklarini ifade eden Dekan Prof. Dr. Recep Sadeler de, “Yetistirdigimiz ögrencilerimizin her birinin istihdami bizim için çok önemli. PenDC gibi teknolojide öncü ve prestij sahibi bir firmada uygulamali egitim alacak olan ögrencilerimiz, önemli bir is tecrübesi edinmis olacak. Sektördeki nitelikli eleman ihtiyacinin üniversitemizden karsilanmasini ve üniversite-is dünyasi is birliklerinin artirilmasini hedefliyoruz. Üniversite olarak nitelikli ve yetkin mühendislerin yetistirilmesi adina PenDC ile yeni is birliklerinin de hayata geçmesini planliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA