Büyükelçi Ulusoy Lübnan'in Kuzeyindeki Türkmen Köylerini Ziyaret Etti

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Baris Ulusoy, Lübnan'in kuzeyinde Türkmen köylerinin de yer aldigi Akkar vilayetinde temaslarda bulundu.

Büyükelçi Ulusoy, Akkar'da öncelikle Vali Imad Labaki ile Akkar Müftü Vekili ve Islami Vakiflar Baskani Seyh Malik Cideyde'yi ziyaret etti. Ulusoy, nezaket ziyaretinin ardindan Türkmenlerin yasadigi Kavasra, Bireh ve Aydamon köylerini gezdi.

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) Beyrut Koordinatörü Orhan Aydin'in da eslik ettigi Büyükelçi Ulusoy, Kavasra'da Türk bayraklari ve halkin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a sevgilerinin dillendirildigi sloganlarla karsilandi.

Kavasra Belediye Baskani Muhammed Abdülkerim, Bireh Belediye Baskani Muhammed Vehbe ve Aydamon Belediye Baskan Vekili Sefik Haddad ile görüsmesinde Türkmen köylerinin durumlariyla ilgili bilgi alan Ulusoy, TIKA’nin bölgede hayata geçirdigi projeleri de yerinde inceledi.

Son yillarda derin bir ekonomik krizle bogusan Lübnan'da çesitli kalkinma projeleri ve insani yardim faaliyetlerini sürdüren TIKA, 2010’dan bu yana ülkenin kuzeyindeki Akkar’da 4,5 milyon dolarlik 42 projeye imza atti.

Akkar vilayetindeki Aydamon, Kavasra ve Bireh beldelerinde binlerce Türkmen yasiyor.

Lübnan'in dogu kesiminde yer alan Beka Vadisi'ndeki Duris, Nanaiyye, Addus ve Seyhmiyye köylerinde de toplam 15 bine yakin Türkmen nüfus bulunuyor.

Kaynak: AA