Bolu'da Fabrikalarda Toplu Asilama Dönemi Basladi

Bolu'da bir beyaz et fabrikasinda çalisan personele mobil ekiplerce yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi uygulandi.

Bolu'da Fabrikalarda Toplu Asilama Dönemi Basladi
Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin dün, üretimin devamliligi ve güvenligi için organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerce yerinde asi uygulamasina baslandigini açiklamasinin ardindan kentte faaliyet gösteren ve çalisan sayisi 100'ün üzerinde olan fabrikalarda mobil ekiplerin asi mesaisi basladi.

Asi taleplerini degerlendiren Il Saglik Müdürlügü ekipleri, Bolu Ticaret ve Sanayi Odasi ile Organize Sanayi Bölgesi yönetimiyle fabrikalarda özel asi alanlari hazirlanmasini sagladi.

Kentte faaliyet gösteren bir beyaz et fabrikasina gelen asi ekibi, bilgilendirmenin ardindan özel alanda çalisanlarin Kovid-19 asisini yapti.

- "Is yerlerinden talep çok fazla"

Bolu Refika Baysal Toplum Saglik Merkezi filyasyon ve asilama ekip koordinatörü Dr. Ayse Nennioglu Turgut, gazetecilere, kent olarak asilamada iyi bir yol kat edildigini söyledi.

Yerinde asilama uygulamasina deginen Turgut, "Organize sanayide ve toplu çalisilan yerlerde asilamaya devam ederek yerinde asilama yapiyoruz. Ilerleyen süreçte toplu çalisilan yerlerin tamamini asilamis olmayi planliyoruz. Oralar da 15 bin asi yapilacak personel var. Dün sahada 390 asilama yaptik. Is yerlerinden talep çok fazla. Bize, 'Asiya ne zaman geliyorsunuz?' diye telefon ediyorlar." diye konustu.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Türker Ates de is dünyasinin da salgindan etkilendigini belirterek, "Isletmelerimizin kesintisiz olarak çalismalarina baslamasi için asilamalarin çok önemli oldugunu biliyoruz." dedi.

Yerinde asilama uygulamasinin baslamasindan duydugu memnuniyeti dile getiren Ates, bunun çok önemli bir hamle oldugunu, özelikle 100'ün üzerinde personeli olan isletmelerde asilamayi yerinde gerçeklestirdiklerini, buradaki çalisanlarin 1 ay içinde asilanmasini beklediklerini kaydetti.

Asilama çalismasi yapilan fabrikanin yönetim kurulu baskan yardimcisi Mustafa Ericek ise salgin nedeniyle 1,5 yildir zorlu bir süreçten geçildigine isaret ederek, "Devamli üretim yapma zorunlulugu olan firmayiz. Canli hayvanla ugrastigimiz için üretimi durdurma durumumuz yok. Amacimiz burada asilamayi hizli bir sekilde yapmak." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA